avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce nu face politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce nu face politia

Am probleme cu un vecin, m-a lovit si am depus o plingere la sectia de politie.
Am fost in audienta impreuna cu martorul meu la comandantul sectiei pentru ca e o poveste care se repeta si in trecut el a primit NUP. I-am spus ca doresc o inteventie a politistului de proximitate pina la solutionarea plingerii penale, individul e extrem de agresiv si ma tem sa ies din casa. Comandatul a spus da, se face si proximistul se face ca ploua, a venit doar sa-i dea citatie sa-l audieze pe golan. A spus ca el nu are ce sa faca si ca doar procurorul poate emite un ordin de restrictie. Eu nu mai stiu ce sa cred si ce sa fac. Va spun doar ca aceasta sectie de politie a favorizat mereu golanii fara ocupatie si cu multi bani din complexul in care locuiesc, si pe acesta cu care am eu probleme. Au ajuns sa influenteze martorii si sa le dicteze ce sa scrie!

Politia nu a putut decit sa ma sfatuiasca sa renunt la orice plingere pentru ca oricum golanul nu pateste nimic!!!!#-o Si nu e primul de la aceasta sectie care spune asta. Nu stiu de ce se mai deranjeaza sa mearga la munca daca tot nu vor sa faca nimic si ne expun pe toti la atitea pericole. Tot ii trag cu vidul de legislatie, nun cred ca e chiar asa, exista legi dar nu vor sa le aplice.

Intrebarea mea este: ce poate face proximistul in cazul meu si in ce conditii se obtine ordinul de restrictie de la cine l-o emite?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 17:41, 1 Noiembrie 2011
fiti hotomana si trimitetile copie xerox si pastrativa si dvs o copie xerox, plus original, pana la urma puteti si sa legalizati o copie, sau doua sau trei...si duceti copia legalizata. iar originalul e sfant ( nu trebuie sa il vada nici politia, glumex!@ in sensul ca sa nu vi-l ia din mana...)

si mergeti cu avocat ( ca fara avocat l ap rocuratura sunteti la mana lor si e clar ca va domina psihologic)

ei doar vor sa demonstreze ca dosarul dvs e incomplet ca sa dea vina pe dvs....:)

acum intre noi fie spus - ce i-ati facut baiatului asta de s-a luat de dvs asa fara motiv?
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
La citi golani exista in tara nu e nevoie sa fi facut ceva anume, ei vor sa-si faca legea lor si chiar reusesc. Daca i-as fi facut ceva, ar fi facut el plingere la politie, nu eu, nu?
Nu doresc sa deviez de la subiect pentru ca nu are nici un motiv sau aparare pentru a lovi un om.
deci fara motive...
sa cereti chitanta si contract de la avocatul care va reprezinta si sa nu va aruncati la pret, insistati pe ideea sa fie cu finalizare buna, adica macar sa se termine cu bine, sa faca el treaba cu bine si dupa aceea se mai poate vorbi de un eventual onorariu de succes, dar sa nu acceptati preturi mari, sa negociati in jos. atat aveti - atat dati si nu mai mult.

mergeti la doi avocati - vedeti care va intelege mai "bine cauza si pe dvs", ce va explica...nu va grabiti , apoi alegeti dintre cei doi si in functie de pret..... poate chiar pe situl acesta v-a placut in mod deosebit modul in care un avocat a pus problema.....

spuneti ca trebuie sa va ganditi inainte si ca momentan trebuie sa va hotarati pt un avocat, si ca veti reveni peste 2-3 zile cu hotararea dvs. care e dificila.

nu e bine sa mergeti la procuratura si nici la politie fara avocat. Spuneti ca aceste drumuri va intereseaza inmod special. Ca aveti bugetul x si nimic in plus. Ca va intereseaza in special modul in care intelege avocatul cauza dvs. Mizati pe un avans, si restul ulterior, daca sunteti multumit.

Intrebati detalii ca sa va puteti hotari mai usor, dar nu instantaneu.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
Practic politia de proximitate a primit probabil pentru a analiza situatia dvs in urma citirii reclamatiei dvs din partea comandantului sectiei de politie respective.
Nu este cazul sa raspundeti dvs la agresiune verbala sau fizica prin acelasi fel de actiuni. Politia este in continuare organul abilitat sa rezolve aceste probleme. Deci cred ca actiunea dvs este cea corecta. Aveti la dispozitie posibilitatea sa specificati intr-o noua reclamatie faptul ca ati fost amenintat si ca acest lucru v-a produs o stare psihica de disconfort. In plus atunci politistul care se va ocupa de caz va trebui sa constate sau nu, intrunirea tuturor elementelor constitutive ale infractiunii de amenintare prevazute in codul penal-partea speciala, si va fi obligat sa ia masurile legale, eventual sa decline competenta catre un organ de cerecetare penala. Cel care a procedat amenintandu-va cu producerea unei infractiuni(loviri,etc.) risca inclusiv pedeapsa cu privare de libertate, asa ca ar trebui sa inceteze. Politia are aceste atributiuni si eu cred ca va trebui sa rezolve aceasta problema, altfel risca sanctiuni pentru : neindeplinirea atributiunilor functionale, neglijenta in serviciu sau chiar abuz in serviciu prin limitarea intereselor persoanei.
Pastrati numarul de inregistrare a plangerii dvs , pastrati legatura cu politistul desemnat sa rezolve aceasta problema, apoi explicati dispozitia dvs pentru merge mai departe pentru a rezolva problema dvs. Succes, si pe curand!

Alte discuții în legătură

Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice - sesizare impotriva politistilor Costica33 Costica33 De doi ani un vecin care sta cu chirie ma deranjeaza cu muzica tare, la orice ore, ziua, noaptea. Am sunat de multe ori la 112 si la sectia de politie, au ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva politiei Dana Marin Dana Marin Din cauza politiei care nu-si face datoria am ajuns sa trebuiasca sa ma mut din locuinta mea. Politistul de proximitate care ar trebui sa rezolve in faza ... (vezi toată discuția)