avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art. 602-630 Noul Cod Civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art. 602-630 Noul Cod Civil

Care sunt articolele sau normele din vechiul cod civil care reglementeaza ceea ce Art 602-630 din noul cod civil reglementeaza?Mai exact m-ar interesa , in vechiul cod ce ne era precizat in legatura cu clauza de inalienabilitate din articolul 627 din noul cod?
Cel mai recent răspuns: T_Diana , utilizator 01:24, 26 Octombrie 2011
Multumesc , nu este vorba de o speta , ci de o informatie primita la seminar care m-a lasat confuza.Domnul asistent ne-a explicat ca si in vechiul cod erau mentioante clauzele de inalienabilitate pt durate determinate si motive intemeiate cum ca ar fi valabile (stiti vreun articol din vcc care mentioneaza asta?) dar in acelasi timp ne-a povestit cum ca vcc provenind din codul francez , nu stiu cum se dorea mentinerea bunului in familie si de aici am inteles eu ca in vcc era valida substitutia fideicomisara , dar mi-ati explicat exact cum statea treaba , am inteles .multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament-clauza de interzicere a instrainarii unui bun T_Diana T_Diana In conformitate cu vechiul cod ,era posibil ca intr-un testament sa fie precizat ca un bun sa nu poata fi instrainat din patrimoniul mostenitorului?Acum, prin ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Substitutia fideicomisara ContSters47264 ContSters47264 Dragi colegi, va propun un nou subiect. Este vorba despre substitutiile fideicomisare care, dupa cum stiti , sunt prohibite de lege. O alta institutie ce ... (vezi toată discuția)