avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizita minor

Sunt pe cale de a intra in posesia unei hotarari judecatoresti care imi va da dreptul de a-mi vizita copilul,etc...
As dori sa aflu prin intermediul dvs. cum trebuie sa procedez pentru a duce la indeplinire o astfel de hotarare avand in vedere faptul ca fosta sotie impreuna cu fiul nostru s-au stabilit pe teritoriul Italiei!
Cel mai recent răspuns: tim68 , utilizator 22:17, 23 Septembrie 2008
La data cand am introdus actiunea nu stiam unde se afla mama si copilul.Am cerut maximul care il poate da o instanta romaneascain ceea ce priveste vizita respectiv doua vizite pe luna si cate o saptamana in fiecare vacanta...Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "toate pretentiile fata de copil"...De ce intelegeti ca as avea probleme tot nu reusesc sa pricep...Hotararea va fi clara banuiesc problema mea este cui ma pot adresa legal sa o traduca in limba italiana,cum va fi recunoscuta de catre statul italian(stiu ca exista o conventie europeana care reglementeaza astfel de lucruri) etc...
Prin sentinta veti obtine un drept, nu o obligatie.Sentinta este valabila si pe teritoriul italiei.Problema este sa dati de locatia fostei sotii si apoi sa va asigurati ca primeste sentinta si apoi se tine de ea.
Trebuie sa-i puneti in vedere ca incalcarea unei sentinte judecatoresti are dea face cu penalul.
Nu va fi usor, dar va dorim succes !
Nerespectarea sentintei constituie infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti , prevazuta si sanctionata de normele penale in vigoare.
Faptul ca nu se respecta o hotarare judecatoreasca conduce catre latura penala imi este cunoscut dar nu consider ca este interesant in acest caz...se rasfrange tot asupra copilului.Mama acestuia poate fi amendata penal(plateste din banii de pensie de intretinere ai copilului)ori va fi trimisa la inchisoare de la 1-3 luni si atunci tot copilul ar avea de suferit..Caraghioase legi au mai fost create.La ce s-au gandit cei care le-au creat greu de explicat.Remarc totusi cu tristete ca eu pun niste intrebari si primesc raspuns la altele...Va multumesc oricum pentru amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am custodia copilului pot sa imi mut domiciliul in alta tara? ContSters168049 ContSters168049 Ma intereseaza daca am custodia copilului si am gasit de munca in strainatate cu contract, pot pleca in tara respectiva cu copilul? Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Inchisoarea cu suspendare GMarilena GMarilena Buna ziua.M-am judecat cu fostul sot pt neplata pensiei de intretinere,cu cateva zile in urma acesta a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare.Va ... (vezi toată discuția)