La sfarsitul lunii august mama mea a decedat.Mama mea avea pensie civila pentru limita de varsta cu vechime integrala.Eu fiind persoana cu handicap am dreptul la pensie de urmas dupa ambii parinti(handicap din nastere).Cei de la Casa de pensii locala m-au indrumat sa depun actele laCasa sectoriala de pensiiMAI(eu beneficiind de pensie de urmas dupa tatl meu fost ofiter MAI).Gandul celor de la Casa locala de pensii a fost cei care mi-au deschis primii drept de pensie sa se ocupe si de pensia de urmas dupa mama.Am trimis actele la Casa respectiva dupa doua saptamani de la decesul mamei.Astazi am primit raspuns telefonic de la CSP a MAI ca nu este de competenta lor stabilirea pensiei dupa mama mea.Am fost la CJP locala si m-au spus ca legislatia este ambigua si ca se vor interesa de cazul meu la minister eu fiind primul caz de acest gen.Mentionez ca si in 1997 am fost primul caz de pensionar de urmas(handicap din nastere,dar cu dreptul de a solicita dupa varsta de 26 ani) care solicitam pensie de urmas catre un oarecare IJP.Ar trebui ca legislatia sa fie mai explicita in asemenea cazuri nu doar sa fie la modul general.
Am avut dreptate. Aici cel mai greu a cantarit faptul ca dosarul mamei e la casa teritoriala de pensii. Cei de la casa teritoriala de pensii nu pot trimite dosarele de pensie ale fostilor beneficiari de pensie la casa sectoriala fara sa existe o baza legala. Este exclus ca dosarele de pensie sa se plimbe brambura intre institutii.
Pana la anul mai este. Le trebuie prevederi legale, nu merge sa stabileasca ei intre ei ca va rezolva cererile de pensie ulterioare casa de pensii care a stabilit o pensie mai mare. Totusi, un temei legal nu v-au dat?
Pentru ideea cu impozitul chiar trebuie sa cereti drepturi de autor. Tacerea este de aur, de cele mai multe ori. :)
Pensie de urmas mai
Lemg
Buna seara...situatia este urmatoarea:-cumnata mea are handicap gradul 1 oligofrenie 3.Asa s-a nasut cu acest handicap.Tatal ei pessionar MAI cu o pensie de ... (vezi toată discuția)