avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii - preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii - preaviz demisie

As avea nevoi de sfatul unui specialist in ceea ce priveste perioada de preaviz la care am dreptul in cazului demisiei in urmatoarele conditii:
- am fost angajata la SC "X" in anul 2010, aprilie (1??) ca si Referent comercial , preaviz in caz de demisie era de 15 zile.
- la data de 02/02/2011 mi s-a inmanat decizie cu numrea in functia de diretor Comercial, o mica schimbare la salariu si in rest celelalte prevederi ramanand neschimbate (ne-mentinandu-se preavizul de 30 zile ptr. functii de onducere).
- se modifica codul Muncii ... :(

Spuneti-mi va rog ca nu sunt obligata la un preaviz de "45 zile lucratoare" ci la 15 zile..

Mulltumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 4 Noiembrie 2011
Sunt de acord cadurata maxima este si durata minima prin orice CIM incheiat dupa modificare sau prin actele aditionale dar prin CCM nu am intalnit-o ma vazut formula din codul muncii.
Sper sa nu fie tocmai acum in speta data exceptia nedorita.
Formularea standard este intalnita in majoritatea cazurilor , exceptii sunt putine ... posibil ca si in acel ccm sa gasim aceasta formulare , situatie in care termenul de preaviz va fi cel prevazut in c.i.m. ... poate ne va posta userul cu arata exact acea clauza din ccm referitoare la preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz schimbare functie iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta: M-am angajat pe o functie de executie iar contractul individual de munca a fost intocmit la acea data cu ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de preaviz demisie/concediere bacau73 bacau73 - stiu ca potrivit noului cod al muncii perioada de preaviz pentru persoanele care detin functii de conducere este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)