Buna ziua.
Solicit sprijinul dvs. in urmatoarea speta.
Am avut un S.R.L. in care a functionat intre anii 2004-2007.
In anul 2007 in urma amplasarii unui panou publicitar am primit o amenda cu privire la regimul circulatiei pe drumurile publice.
Am contestat amenda, dar in acelasi timp primaria a solicitat bancii sa blocheze contul firmei.
In acest caz stiind ca amenda respectiva nu este corecta si este in faza de contestare am derulat activitati mai departe, dar fara utilizarea contului din banca, am utilizat incasari si plati cu bani lichizi.
Primaria a solicitat insolventa si sa adresat unui lichidator juridic.
Lichidatorul juridic sa miscat nefiresc de repede si prin mai multe falsuri a creat datorii in valoare de 90.000 lei.
Am contesta acest lucru si in dosarul insolventei am depus toate actele doveditoare precum ca, datoriile au fost inventate cu rea-vointa si ca lichidatorul impreuna cu altii a creat o lista falsa a creditorilor.
SRL-ul meu avea un sediu nou construit din credit bancar cu o suprafata de 110 mp, utilat cu gaz,curent,telefonie, internet, cu termopane,birouri etc…
Dupa inceperea procedurii de insolventa la doua saptamani, lichidatorul ajutat de alte persoane fara sa anunte verbal sau in scris, sa deplasat la sediul nou construit a spart usile, a schimbat incuietorile, a postat gratii la usi si ferestre si a sigilat usile de acces.
Dupa doua zile am fost instiintat ca cladirea a fost vanduta cu 3000 de euro.
Doresc sa subliniez ca in actele contabile se regasea faptul ca cladirea era recent construita si valoarea in contabilitate numai a materialelor cumparate ajungea la 42.000 lei + manopera.
In interiorul sediului se aflau valori inventariate de lichidator si semnate printr-un process-verbal cu valoarea totala de 26.000 lei, incluzand birouri,monstre cu produse ale activitatii prestate, alte termopane, frigider, calculatoare,fax, etc.(toate avand cam 6-7 luni de la achizitie)
In dosarul de insolventa lichidatorul a depus un act prin care se arata ca a socotit bunurile din sediu nevandabile si le-a casat.
Fiind suparat si cu dreptatea in mana am depus la parchet o plangere penala cu toate dovezile.
Dupa depunerea plangerii penale, autoritatile au tras de timp doi ani pana in 2009 si am primit o rezolutie de neinceperea urmaririi penale.
Rezolutia de neinceperea urmaririi penale a sosit noaptea in care tocmai expirau cele 10 zile de a depune contestatie la neinceperea urmaririi penale.
Intamplator se face ca m-am uitat seara tarziu cand am ajuns acasa in cutia postala si nu era nimic, iar dimineata devreme la ora 7 se afla rezolutia in cutia postala.
Vazand ca nu mai am timp, mi-am luat o zi libera si pana la orele 12 am scris 18 pagini cu detalii, care nu au fost luate in calcul de parchet si am aratat exact unde se greseste intentionat in rezolutia primita.
Prin contestatia depusa am solicitat si o expertiza contabila.
La zece zile surpriza a venit de la parchet, in care se arata ca intr-adevar lichidatorul nu a facut dovada celor sustinute in procedura de insolventa si se incepe urmarirea penala impotriva sa.
Dupa doi ani, anul curent in 2011 a sosit rezultatul la expertiza contabila, care arata ca firma nu a avut dotoriile in valoare de 90.000 lei fabricate de lichidator.
Am fost invitat la organelle de ancheta daca am ceva de adaugat la rezultatul expertizei contabile.
Am avut de adaugat o declaratie, prin care mi-am sustinut toate cele scrise in plangerea initiala.
Acum intrebarea mea este ce pot sa fac in acest caz?
Lichidatorul a spart imobilul, a inlocuit incuietorile, a vandut imobilul fara licitatie, a casat bunuri in valoare de 26.000 lei iar expertiza a aratat ca nu am avut acele datorii pentru care firma a fost falimentata.
O alta intrebare este de ce trage de timp parchetul si pana cand mai poate sa traga de timp?
O alta intrebare este cum pot recupera pierderile in cazul, in care firma a fost falimentata pe nedrept?
Va multumesc pentru atentia acordata si astept raspunsurile dvs.
Procedura de insolventa sa terminat in anul 2009 si sa declarat falimentul. Asa cum am mentionat in prima postare, lichidatorul a creat prin fals datorii de 90.000 lei.
Societatea nu mai exista de doi ani. Eu am depus plangere penala impotriva lichidatorului in urma cu patru ani. In anul 2008 a inceput urmarirea penala impotriva lichidatorului. Anul curent, 2011 sa terminat expertiza contabila care a aratat ca societatea nu avea datoriile din tabelul definitiv cu datoriile firmei, datorii pe baza carora a lichidat firma si a vandut bunurile acesteia. Intrebarea mea era, care este modalitatea de a recupera bunul(imobilul) vandut ilegal de lichidator? Si o alta intrebare era, cat timp poate sa lungeasca un procuror ancheta cand deja au trecut trei ani de la inceperea urmaririi penale? In urma cu o saptamana am facut si o cerere catre parchetul de pe langa ICCJ in care am solicitat analizarea cazului pentru termenul acesta de 3 ani, in care procurorul nu si-a facut treaba. Va multumesc.
Faliment
nejatricot
in 2000 am infiintat o societate cu profil productia de tricotaje in special pentru export
cu o productie anuala intre 200000euro-500000euro pe an cu toate ... (vezi toată discuția)