avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... conciliere directa sau actiune instanta?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

conciliere directa sau actiune instanta?

Buna ziua!

In luna aprilie casa bunicului meu a luat foc din cauza cosului de fum. Incendiul s-a raspandit si la casa vecinului care a fost si ea avariata. Asiguratorul vecinului ii solicita acum bunicului meu achitarea datoriei fata de societatea lor reprezentand intreaga despagubire achitata asiguratului lor. (asigurarea pe locuinta a bunicului meu fiind expirata). Este vorba de o suma exorbitanta...Am inteles ca in astfel de cazuri ar trebui sa se achite de catre asigurator 50%, ramanad ca bunicul meu sa achite ceilalti 50 %. Am primit o adresa de conciliere directa si in acelasi timp si somatie de plata (a intregii sume), in urma careia bunicul meu trebuia sa se prezinte la sediul societatii de asigurari in data de 30.09.2011, dar somatia a ajuns abia pe data de 26.10.2011 la noi. Nu stim cum sa procedam si ce sa facem, mai ales ca bunicul meu sufera dementa senila si nu se poate descurca singur...daca ati mai intalnit astfel de cazuri va rog sa ma indrumati si pe mine.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 21:16, 2 Decembrie 2011
Cu persoana pagubita nu avem cum sa ne intelegem...a avut casa din chirpici, i-a fost afectat doar acoperisul, dar nu a vrut sa repare doar pagubele, asa ca a daramat-o pe cea veche si si-a construit una din boltari si cu etaj...avea pretentii de 20000 de euro, pe cand casa lui nu valora atat...Pagubitul a vrut sa obtina suma maxima de la asigurare si inca vreo 5000 de euro de la bunicul meu, in afara de faptul ca nu dispune de acesti bani, am aflat ca firma de asigurare se va intoarce impotriva persoanei din cauza careia s-a intamplat nefericitul eveniment pentru a-si recupera banii, cum s-a si intamplat...Deci acum va ramane ca pagubitul sa-si clarifice situatia cu firma de asigurari si apoi noi sa vedem ce avem de facut...Poate vom ajunge la o intelegere cu firma de asigurari...
Interesati-va de dosarul din instanta dintre pagubit si asigurator si formulati cerere de interventie in interes propriu, asta daca nu sunteti introdus in cauza. Aveti interesul sa faceti aparari si sa obtine o despagubire minima. Trebuie solicitata proba cu expertiza daca sustineti ca pagubitul si-a ridicat un imobil de o valoare superioara celui distrus in incendiu. Va sfatuiesc sa consultati un avocat specializat pe asigurari. La final, vinovatul de accident (bunicul din cate am inteles) va suporta contra valoarea despagubirilor.
Nici o instanta nu va ajuta pe un pagubit sa beneficieze de o imbogatire fara just temei legal . Faceti o solicitare de conciliere prin avocat si daca veti fi refuzat , va poate aduce beneficii in instanta daca ati fost refuzat . Neaparat sa solicitati cum a zis D-na avocat de dinainte sa fiti introdus in proces ca intervenient in interes propriu .
Ati precizat ca bunicul dumneavoastra sufera de "dementa senila". Este cumva si proprietarul de drept al imobilului ... pemtru ca in cazul acesta societatea de asigurari ar avea mai multe de tras .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)
Recuperare pagubelor prin rca dimitrie.sir dimitrie.sir Daca unei persoane i-a fost arsa masina (intentionat) in parcare, si bineinteles, prin norocul ce ma caracterizeaza, aveam masina parcata langa, asigurarea lui ... (vezi toată discuția)
Incendiu buna ziua, sunt proprietarul unui imobil cu doua apartamente. ... Marian.net Marian.net Buna ziua, Sunt proprietarul unui imobil cu doua apartamente. Am închiriat apartamentul de la parter, eu locuind deasupra. In urma unui incendiu din ... (vezi toată discuția)