avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru 240 ore/luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru 240 ore/luna

Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati intr-o problema: firma de remorcaj la care lucreaza sotul meu are programul de lucru in trei ture 12-24; 12-48 declarat la ITM.De curand au fost instiintati ca programul se va modifica in 10 zile pe luna,deci practic 24 ore/zi, 240 ore/luna.Pentru faptul ca au anuntat ca se va da "ceva in plus la salariu",s-au gasit destui colegi care sa accepte,iar celorlalti li s-a spus ca daca nu le convine programul,nu au decat sa plece. In afara de faptul ca pe remorcher nu sunt conditii decente de lucru(nu se poate compara cu o nava),intrebarea mea este: este legal sa fie modificat astfel programul?Nu cunosc daca s-a luat acceptul ITM si nici daca sindicatul a fost de acord cu acest program.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 15:08, 20 Iunie 2016
Buna seara,
poate cineva sa ma lamureasca si pe mine in cazul timpului de lucru zilnic de 12 ore perioada de 24 de ore de repaus se calculeaza din momentul terminarii celor 12 ore sau din ziua urmatoare, de exemplu daca programul este 10-22, repausul de 24 de ore se calculeaza incepand cu ora 22 sau cu ora 10 de cand incepe programul de lucru pentru ziua urmatoare, va multumesc.
Repausul se calculeaza incepand cu ora la care se incheie tura, adica cu ora 22.
multumesc mult,adelaida!
buna seara! va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg niste lucruri:
1.daca se lucreaza in ture de 12/24 si repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia buna desfasurare a activitatii atunci aceste zile(sambata si duminica) se platesc ca si zile normale(100%) sau ca si ore suplimentare(200%)?
2. cand in luna ianuarie de ex se depasesc orele de lucru -timp normal, diferenta o platim ca ore suplimentare si in februarie cand angajatul nu reuseste sa isi faca orele normale il platim mai putin?
cam atat....:D multumesc
Buna ziua. Poate munci o persoana 240 de ore pe luna daca ii sunt platite corect orele suplimentare cu 75%.? Deci practice luna are 168 de zile si el mai face 72 de ore suplimentare care ii sunt platite cu sporul respectiv si cu acordul salariatului bineanteles. Vreau sa stiu daca este legal. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Repaus minim dupa tura de 12 ore noaptea Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca un angajat lucreaza in ture de 12 ore (7:00-19:00 si 19:00-7:00) si dupa tura de zi (7:00-19:00) ... (vezi toată discuția)
Munca in schimburi, mai putin de 40 ore pe saptamana ionela_07 ionela_07 In situatia in care, lucrand in ture de 12/24, respectiv 12/48, intr-o luna nu am cum sa efectuez cele 40 ore , insa lucrez si in week-end conform ... (vezi toată discuția)