La un supermarket s-a schimbat programul din 8 ore/zi, in 12ore/zi cu 24 h pauza (o zi da una nu).
Statul de plata se face cu 8 ore/ zi, adica prezenta: 21 zile, lucrate 168 ore.
Pontajul cum il fac, cu 8 ore sau cu 12? Si le acorda si tichete pentru 8 ore/zi, adica 21 tichete/ luna.
Din câte ştiu eu, la sfârşitul lunii trebuie să reglezi pontajul..adică dacă tot ai 30 de zile pentru a-i acorda liber pentru suplimentare, înseamnă că dacă la sfârşitul lunii, am 170 de ore lucrate total, iar luna are 168 de ore, cele două ore rămase sunt suplimentare.
Din păcate, situaţia cu cele două zile consecutive este serioasă. Legea spune că se pot lucra 14 zile consecutiv dar apoi trebuie să îi dai liber 4 zile consecutive. ªtiu că situaţia nu este viabilă, dar soluţia găsită de inspectori a fost să se mai angajeze o persoană...care să lucreze în perioada în care ceilalţi îşi fac repaosul de două zile...Sunt destule probleme cu exprimarea în lege...
Parerea mea este ca,daca nu puteti sa angajati inca o persoana pentru a reusi sa dati liberele consecutive,trebuie sa va incadrati in lege aplicand art.119 si 120 din Codul muncii -compensarea muncii suplimentare prin ore libere platite sau prin acordarea sporului pentru munca suplimentara la salariu.
Pontaj
anymaryh
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :
salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de ... (vezi toată discuția)