Buna ziua.
Suntem 2 studenti ce ne-am mutat de curand cu chirie intr-un apartament, iar de o saptamana ne trezeste incepand cu ora 7 vecina de la etajul superior prin zgomote (cred ca muta mereu un dulap/noptiera, zgomote de obiecte scapate pe lemn etc.).
Am fost de 2 ori la ea sa ii spunem ca se aude zgomotul facut pana la noi in camera, iar ea ne-a replicat si isi sustinea "parerea" ca doar intre orele 22-6 nu sunt ore de liniste, dar m-am interesat si conform Legii nr. 61/1991 (republicata 2011) stiu ca orele de liniste sunt intre 22-8.
Jos la avizierul blocului am gasit un afis in care sunt specificate orele de liniste intre 22-6, presupun ca acel afis ori este lasat acolo de cativa ani buni, sau administratorul nu cunoaste noua lege si il crede inca actualiat.
Fiind chiriasi, nu vrem sa cream probleme proprietarului, dar am vrea sa fie liniste pana in ora 8 si ne gandim daca sa vorbim cu administratorul sa afiseze noul program de liniste, sau tot noi vom fi priviti oile negre (ca doar suntem nou-veniti).
Cum ne sfatuiti sa procedam pentru a rozolva acest incident?
O zi buna!
Daca prin lege sunt stabilite orele de liniste, nu cred ca pot fi modificate de Asociatie.
Ar trebui totusi afisate, caci nu toti cunosc Legea 153/2010.