avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bransament apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bransament apa rece

Buna ziua!

Locuiesc intr-un condominiu si doresc bransament individual la apa rece.
Va rog sa-mi spuna daca a reusit cineva acest lucru si cum?
Furnizorul este Apa Nova ,iar eu incerc acest lucru dar nu vor si este normal ca asta implica cheltuieli.
De ce sa verificam si sa citim 20 de contoare cand putem decat unul, la gramada.
Va rog sa ma ajutati
Monopol, monopol, monopol.
Multam!
Cei care va tot raspund pe mail probabil ca au impresia ca dvs. numai intrebati, dar nu doriti sa realizati.
Daca doriti sa aratati ca nu faceti parte din categoria celor care ,,numai intreaba'' , trebuie sa obtineti un aviz de montare a unui bransament separat de la regia locala. In acel aviz se specifica ce conditii se cer respectate : proiect, cine face bransarea ( inteparea in teava regiei are voie sa o faca numai regia , normal) , unde trebuie sa va prezentati pentru incheierea contractului de furnizare, ce fel de apometru va cumparati, cine suporta investitia (va inchipuiti cine nu ?) , etc. .
Furnizorul de servicii mentionat,nu face derogari sau exceptii de la lege,astfel incat in cazul condominiilor nu asigura conditiile tehnice si birocratice pentru incheiere contract individual
Dar daca se intampla ca apa sa fie inchisa din cauza unor restantieri, care au uitat ca traiesc in comunitate si cred ( ei) ca altcineva trebuie sa plateasca ceea ce au consumat este bine?.
Daca nu va suparati, care ar putea fi iesirea dintr-o astfel de situatie?. Sa astepte toata lumea pana se judeca cauza , ramane definitiva o hotarare, se pune in executare , se face rost de bani si... fuga cu ei la casieria regiei care alearga repede sa dea drumul la robinet?.
Ori se ia hotararea ca daca cu gasca nu mai merge, trebuie sa purceada fiecare pe drumul lui separat?.
Eu stiu ca romanii sunt foarte hotarati in ceea ce vor si reusesc sa obtina orice aprobari.:acute:
@jonpescar,
Insistati in a indemna proprietarii din asociatii sa incheie contracte separat cu furnizorul de apa. Spun ca insistati pentru ca in multe postari pe forum contractul individual este solutia munune propusa de dmneavoastra. Ori aceasta solutie de cele mai multe ori nu se poate aplica din punct de vedere tehnic in blocurile de locuinte. Apoi furnizorii au reglementari legale prin care se precizeaza ca furnizarea apei se face prin bransament si contracte la nivelul asociatiilor de proprietari si nu la nivelul fiecarui apartament. Am postat aici pe forum asemenea reglementari.
Acum initiatorul acestui subiect ne intraba ceva foarte concret:
SimonaBardea a scris:
Locuiesc intr-un condominiu si doresc bransament individual la apa rece.
Va rog sa-mi spuna daca a reusit cineva acest lucru si cum?

Daca reusiti sa raspundeti la aceasta intrebare, clar, concret, cu date... ne convingeti de sustinerile dumneavoastra. Altfel este doar o ideie fara baza practica si legala, doar dorinta sau posibilitate de a socializa aici pe forum.
@johnpescuitor

doamna simona a dat un citat cu definitia bransamentului de apa :

Bransament de apa = partea din reţeaua de alimentare cu apa, care asigura legatura dintre reţeaua publica de distribuţie şi reţeaua interioară a unei incinte sau a unei clădiri.”


deci, dpdv legal, raspunsul apa nova este corect pentru ca:
1. blocul/cladirea are o singura retea de distributie a apei reci
2. legea nu prevede ca pot fi facute mai multe bransamente ... sper ca sublinierile facute sint concludente


Alte discuții în legătură

Raspuns furnizor SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Am solicitat celor de la Apa Nova ca doresc bransament de apa rece separat si suport eu costurile acestei lucrari, dar am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)
Contorizare verticala apa rece pe scara blocului Nivea Nivea Contorizare verticala apa rece pe scara blocului trebuie aprobata de 100% din locatarii blocului? Ma intereseaza intrucat la o locatie a parintilor unde ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o problemă. rețelele situate pe domeniul public, ... corbumihai77 corbumihai77 Bună ziua. Am o problemă. Rețelele situate pe domeniul public, au vreo restricție/condiționări?? Mă refer la rețeaua de apă interioara care va fi ... (vezi toată discuția)