Buna ziua,
Dac in cadrul societatii (cu profil de contabilitate) eu am functia de baza 8 ore ca si contabil, in urma unor cursuri de ssm de 80 de ore pot indeplini si functia de lucrator desemnat SSM? Dar sa raman cu funtia de baza ( 8 ore ) ca si contabil.
Draga @petricia, NU POTI , fi in acelasi timp contabil si lucrator desemnat !
Ori, ori ! Angajatorul trebuia sa se informeze inainte de a plati cursurile !
Sau poate, aveti peste 50 de angajati si trebuie sa infiintati SIPP- serv. intern de prev. si protectie - sau CSSM,- comitetul de sec. si sanat. in munca - si trebuie sa aiba reprezentanti ai lucratorilor cu cursuri sau membrii in SIPP.
In acest caz se presupune ca aveti un serviciu extern cu contract, iar dvs., veti face parte din SIPP sau CSSM.
Nu, din pacate noi suntem 7 contabili angajati cu CIM in firma. Angajatorul a crezut ca pot continua pe aceasta functie ( de contabil ) si pot efectua si instructaj SSM in baza cursului pe care-l voi termina sapamana viitoare, din pacate se pare ca nu este asa.X-(, obigativitatea angajatorului este sa-mi schimbe incadrarea ca si lucrator SSM daca vrea sa fie in legalitate, nu?
Asa cred si eu ca nu este problema dar in cazul unui control ITM s-ar putea sa fie o problema (datorita prevederilor legale), daca in cartea med de munca srie ca sunt contabil X-(, sau in aceasta situatie ( de birou ) eu contabila pot face instructaj SSM, sunt bulversata