avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... POT ACȚIONA ÎN INSTANTÃ UN ANGAJATOR PENTRU ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

POT ACȚIONA ÎN INSTANTÃ UN ANGAJATOR PENTRU SALARIU?

Am rugămintea să mă sfătuiți în legătură cu următoarea speță: sunt angajată la o unitate f.f. cunoscută de doi ani în funcția de recepționer. Suntem 6 recepționeri care efectuăm aceeași activitate dar salariul este diferențiat în funcție de pile. Eu, care sunt angajată de doi ani am același salariu de la angajare, iar un nou angajat cu aceeași pregătire profesională ca și mine dar cu pile solide are cu 400 de lei mai mult. Ca să nu mai spun că una dintre colege este cumnata directorului și are cu 600 lei mai mult ca mine, angajată de câteva luni.Pot acționa angajatorul în instanță pentru rezolvarea acestei situații?:(
Cel mai recent răspuns: elenaxena , utilizator 09:42, 9 Noiembrie 2011
Nu avem cum sa comentam noi , intrucat nu putem sti ce s-a intamplat cu exact ... de fapt, in acest sens, vi se va spune ca au pile si de aceea au aceste salarii ...
Parerea mea este sa depuneti o sesizare la institutiile abilitate si sa va prevalati si de art.39 din legea mai sus mentionata.
V-aș fi recunoscătoare dacă m-ați sfătui cum să sune această sesizare. Ca să mă prevalez de articolul 39, ar trebui să fac referire la salariul de încadrare al colegului de sex opus care a fost angajat de curând, are aceeași pregătire ca și mine dar, cu toate astea are un salariu mai mare cu mult. Problema este că salariul este confidențial și se presupune că eu nu trebuie să știu salariul acestuia. Ce să fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu diferit acelasi post roxanika24 roxanika24 Buna, Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea situatie in care ma aflu si care ma deranjeaza de o perioada de vreme: Sunt angajata pe postul de ... (vezi toată discuția)
Problema eu1001 eu1001 buna seara, ma aflu in urmatoarea situatie: sunt detasata de la o institutie bugetara (eu si alti 11 colegi) la o alta din data de 01.07.2010. vechea ... (vezi toată discuția)
Hartuire psihica la locul de munca ioana_d2008 ioana_d2008 Buna seara! Mi s-a ivit de curand o problema la locul de munca actual,in sensul ca noua D-na Director ne hartuieste psihic si moral.A preluat postul de aproape ... (vezi toată discuția)