avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penal iniþiere, constituire de grup ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penal iniþiere, constituire de grup infracþional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (Legea 39/2003 art. 7)

Sunt inculpat intr un proces penal cu 14 arestati -4 in libertate(printre care si eu)..peste o sapt este prima infatisare, termen intermediar (v-as fi recunoscator sa-mi explicati ce inseamna) .nu am avocat . ce trebuie sa fac pt a primi un avocat din oficiu ..mi se va da in ziua aceea sau trebuie sa merg eu cu, cateva zile inainte sa fac cerere ? cum se procedeaza pt a avea un avocat din oficiu ? ce se va intampla la prima infatisare? pot fi arestat? multumesc ,cu respect!
Cel mai recent răspuns: ContSters228422 , utilizator 20:27, 10 Noiembrie 2011
Atunci luati legatura cu avocatul din oficiu, va vor spune cei de la barou cine e si ii luati nr de tel. Aveti multe circumstante atenuante, discutati despre 320 indice 1 Cod procedura penala.
Succes!
Doamna avocat sunteti un om minunat...multumesc frumos pt lamurire .!!!
am citit rechizitoriu am fost scos din art7 fiindca eu nu cunosteam decat o singura persoana din acest grup cel pt care am scos bani .acum sunt trimis in judecata pt art.215 alin.1,2,3 si 5 cu apl.art41.alin 2. la mine scrie ca in perioada 2005-2007 am scos bani prin w.u am 20 reclamatii pt 5000$.cand am simtit ca ceva nu este in regula m am oprit .nici o parte vatamata nu s a constituit parte civila in dosar . la perchezitia informatica nu s a gasit nimic in calc nici faptul ca as fi accesat situl ebay. am avut o atitudine sincera, am colaborat cu organele de ancheta fapt care a dus la inchiderea dosarului si prinderea capului. Doamna procuroare mi a spus ca pt faptul acesta jumatate din pedeapsa imi scade . m am intalnit cu o avocata care mi a spus ca totul va fi f bine ca se va termina de la prima infatisare ca dupa voi merge doar asa ca o statuie si mi a cerut 2000 euro pt reprezentare la fond . nu am acesti bani . tot dansa ca si dumneavoastra mi a spus ca va merge [pe art.320 ind 1. pot merge cu avocat din oficiu si sa vb cu dumnealui sa i sugerez sa mearga pe 320 ind 1 sau se va simti ofensat ca i sugerez asta. ce pedeapsa credeti ca voi primi ? nu am antencedente .. multumesc frumos
Desigur ca este alegerea dvs. daca veti merge pe fond cu avocat ales sau cu unul din oficiu, insa pentru faptul ca nu exista vreun prejudiciu de recuperat(asa am inteles, poate gresesc) ar fi bine sa faceti eforturi sa va angajati un aparator pentru ca acei 2000 de roni care vi i-a cerut poate insemna pedeapsa dvs. cu suspendare, iar un avocat din oficiu ma indoiesc ca va depune toate eforturile necesare.
Daca as fi eu in lcoul dvs., cu sansele pe care le aveti, nu m-as lasa in mana unui avocat din oficiu.
Iar ca o parere personala, intreaga reprezentare pe fond nu este scumpa, mai ales ca nu aveti siguranta ca se va termina totul de la prima infatisare, rar sunt astfel de cazuri.
2000 de euro domnule avocat pt aparare in procesul de fond nu 2000 ron , in care chiar dansa mi a spus ca s ar putea noi sa nu fim luati avand in vedere cei 10 arestati care vor fi primii.

Alte discuții în legătură

Urgent...legea micii reforme ContSters214324 ContSters214324 Buna seara!am si eu o intrebare:(daca la primul termen de fond(intr-un dosar pentru detinere de aparatura skimming si aderare la un grup infractional) se ... (vezi toată discuția)
Sfat art. 320 bionescu2012 bionescu2012 As dori un sfat daca se poate. Fratele meu se afla in urmarire penala (in arest preventiv de 5 luni) in faza finala (spre rechizitoriu) si avocatul spune ca ar ... (vezi toată discuția)
Proces penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani, aderare la grup infractional.....etc adelina032 adelina032 am si eu cateva nelamuriri.......sunt implicata intr-un dosar pt evaziune fiscala ,spalare de bani,aderare la gr.infractional,fals in inscrisuri sub semnatura ... (vezi toată discuția)