avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penal iniþiere, constituire de grup ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penal iniþiere, constituire de grup infracþional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (Legea 39/2003 art. 7)

Sunt inculpat intr un proces penal cu 14 arestati -4 in libertate(printre care si eu)..peste o sapt este prima infatisare, termen intermediar (v-as fi recunoscator sa-mi explicati ce inseamna) .nu am avocat . ce trebuie sa fac pt a primi un avocat din oficiu ..mi se va da in ziua aceea sau trebuie sa merg eu cu, cateva zile inainte sa fac cerere ? cum se procedeaza pt a avea un avocat din oficiu ? ce se va intampla la prima infatisare? pot fi arestat? multumesc ,cu respect!
Cel mai recent răspuns: ContSters228422 , utilizator 20:27, 10 Noiembrie 2011
Ma iertati, nu am fost atent la moneda care ati mentionat-o.
Probabil ca la prima infatisare nu o sa fie timp pt audierea tuturor inculpatilor, mai ales cand sunt atat de multi, insa ar fi bine sa cereti lamuriri acestei avocate, sa stiti exact ce reprezinta suma aceasta, sa va lamuriti.


@remus1980
In ce localitate se judeca procesul?
Cautati alt avocat, cea cu care ati discutat nu are habar de nimic. Cum adica sa nu fiti luati...si de ce ar fi primii ceilalti, si mai ales, la ce sa fie primii?
in bucuresti este procesul...mi a spus ca fiind un dosar extrem de mare si complicat la prima infatisare este posibil ca pe cei judecati in stare de libertate sa nu ne intrebe nimic , cei arestati fiind primii.
suma reprezinta onorariul dansei pt ptima infatisare la fond.daca se ajunge la recurs alti bani . dansa mi a spus ca va merge pe art.320 ind 1
E posibil sa nu va intrebe pe nici unul nimic, de ex. daca procesul se amana. Se poate amana pt multe motive, incepand de la lipsa de procedura, solicitare de angajare aparator si altele.
Daca se intra in cercetarea judecatoreasca, va audiaza pe toti si va da cuvantul la toti, nu exista pe unii da si pe altii ba.
Insa, daca invocati 320 indice 1, cu dvs. se va termina fondul de la primul termen.

Discutati si cu alt avocat, daca erati mai aproape de Constanta va ajutam si eu.
Ati luat legatura cu cel din oficiu?

Alte discuții în legătură

Urgent...legea micii reforme ContSters214324 ContSters214324 Buna seara!am si eu o intrebare:(daca la primul termen de fond(intr-un dosar pentru detinere de aparatura skimming si aderare la un grup infractional) se ... (vezi toată discuția)
Sfat art. 320 bionescu2012 bionescu2012 As dori un sfat daca se poate. Fratele meu se afla in urmarire penala (in arest preventiv de 5 luni) in faza finala (spre rechizitoriu) si avocatul spune ca ar ... (vezi toată discuția)
Proces penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani, aderare la grup infractional.....etc adelina032 adelina032 am si eu cateva nelamuriri.......sunt implicata intr-un dosar pt evaziune fiscala ,spalare de bani,aderare la gr.infractional,fals in inscrisuri sub semnatura ... (vezi toată discuția)