avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa cumparata fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa cumparata fara factura

Am achizitionat de pe un magazin virtual niste bunuri materiale. La primirea coletului prin curier, am constatat ca nu mi s-a intocmit factura fiscala. Vanzatorul mi-a spus ulterior ca e in proces de insolventa si ca nu poate emite factura. Ce trebuie sa fac ca sa se limpezeasca situatia?
Cel mai recent răspuns: iuliannistor , utilizator 14:17, 7 Noiembrie 2011
@monique, dar cum ne conformam la "Art. 11 Detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, titluri de valoare, numerar si alte drepturi si obligatii, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregistrate in contabilitate, sunt interzise." din legea contabilitatii?
Tu aici ai dreptate, dar intreb si eu acum, cel care a livrat marfa cum se scade din contabilitate, in acest caz? Deoarece nu are voie sa faca operatiuni de acest gen fara acordul lichidatorului. Acesta este cel poate dispune. Si atunci ne invartim in jurul cozii. Userul nostru nu are documente pe marfa. Practic nu exista decat dovada primirii unui colet postal, nu?
Dupa parerea mea, nu ar trebui sa puna in vanzare marfa respectiva si sa incheie un Proces verbal de custodie pana la clarificarea situatiei.
da, proces verbal de custodie, pana la clarificarea situatiei. e o solutie.
de vandut, n-are ce sa vanda ca zice ca sunt niste materiale.

dar cum au fost deja platite, eu unu' le-as receptiona, cum am zis, si le-as consuma.B-)
ca alfel, de ce le-as tine in custodie? si pana cand, daca e ceva perisabil?
sa le ia cumva cineva, candva inapoi? si cu banii dati cum ar ramane?!
parerea mea:)

Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator
Banii achitati..inregistrati in cont 473 pana la clarificarea sau solutionarea problemei.
Materiale perisabile? :magic:
Gabrielle Monique a scris:

Materiale perisabile? :magic:


ma rog, nu gaseam motive sa le 'consum';):magic:
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator

Alte discuții în legătură

4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Primire marfa in custodie si facturare(obligatii legale si fiscale) giuseppe07 giuseppe07 In cazul unui magazin(constructii) se doreste ca marfa primita de la furnizor sa nu mai fie facturata la momentul primii .(probleme de cash , ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa infiintarea unei microintreprinderi ? lori_ultras lori_ultras Buna ziua , vreau sa infiintez o microintreprindere fara angajati , pentru comert online cu haine ,marfa fiind achizitionata din germania , am inteles ca ... (vezi toată discuția)