avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inregistrare ilegala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inregistrare ilegala

Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul meu.Au fost facute publice unele lucruri intime din viata mea care m-au afectat foarte mult.Le-a mai folosit si ca probe intr-un dosar penal .Ce pot sa fac?Cum il pot face sa plateasca toate acestea?
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
monicanico, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:10, 9 Noiembrie 2011
Inregistrarile nu au fost facute cu acordul nici unui magistrat.Au fost facute de fostul sot si depuse ulterior ca probe in dosar.Nu au fost luate in considerare tocmai pentru faptul ca erau ilegale.Cel putin asa mi-a spus procurorul care a instrumentat cazul.Plangerea penala a fost facuta anul acesta ca o razbunare impotriva mea,iar inregistrarile au fost facute anul trecut in timpul prcesului de divort.
olimpia_ilie a scris:

@ion_iliescu: inregistrarile nu au fost obtinute pe cale ilegala in dosarul penal, acele inregistrari la care faceti referire sunt interceptarile dispuse de magistrat, pe cand inregistrarile facute de o alta parte pot constitui probe materiale si nu este necesara autorizarea.
In concluzie, numai organele statului au nevoie de autorizare.

@monicanico: Plangere penala nu ii puteti face deoarece nu a savarsit nicio infractiune. Dar aveti deschisa calea civila daca vi s-a cauzat un prejudiciu. Puteti sa va luati un avocat si sa va consultati cu acesta deoarece trebuie sa analizeze toate datele spetei.
Mult succes!

domnisoara.de cand sunt legale inregistrarile convorbirilor private si folosirea lor ca probe?eu stiam,si asa si este,ca numai procurorul sau judecatorul poate dispune interceptarea si inregistrarea convorbirilor telefonice.

Nici eu nu pot sa cred ca poate sa fie legal sa pui microfoane, sa inregistrezi convorbiri si sa intri in viata privata a cuiva,mai ales ca eu cred ca fiecare dintre noi are dreptul la o viata linistita.Ce s-ar intampla daca de cate ori ne supara cineva sa ii distrugem viata astfel fara sa raspundem in fata legii?
Iarasi se face confuzie intre interceptare si inregistrare.
Doamna Olimpia are dreptate, inregistrarea este legala atata timp cat partea care o face participa la discutie.Interceptarea unei convorbiri este intr-adevar ilegala daca nu exista propunerea procurorului si acceptam unui judecator.
Acum revenind la speta userului, daca sotul a inregistrat convorbiri ale dvs. cu terte persoane, fara acordul dvs. iar din acele convorbiri nu rezultau infractiuni, este cat se poate de ilegal, de aceea i-au fost si respinse ca probe in dosarul penal de care spuneati.

Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
alexandrugroza, utilizator
Si nu as fi indreptatita sa fac o plangere si sa cer daune?
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
monicanico, utilizator

Alte discuții în legătură

Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)