avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot anula o decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot anula o decizie de concediere

a ma aflu intr-un litigiu de munca in care am contestat decizia de concediere
in acelasi timp am facut o plangere penala pentru fals si uz de fals, deoarece contractul meu de munca este fals, nu este semnat de mine.
intrebarile mele sunt:
1.pot suspenda procesul civil pana la rezolvarea plangerii penale?
2. care este procedura prin care suspend procesul civil, tinand cont de faptul ca am termen pe 15 noiembrie?
ce acte ar trebui sa fac si unde sa le depun?
3. daca se dovedeste ca semnatura este falsa si satunci se va anula si contractul de munca. pot folosi aceasta hotarare de anulare a contractului de munca pentru a castiga procesul civil, adica sa anulez decizia de concediere, deoarece consider eu ca daca contractul va fi anulat, atunci si decizia trebuie anulata deoarece nu poti fi concediat daca nu ai un contract de munca
va multumesc
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 17:48, 6 Noiembrie 2011

Art 19 Cod proc pen
(1) Persoana vatamata care nu s-a constituit parte civila in procesul penal poate introduce la instanta civila actiune pentru repararea pagubei materiale si a daunelor morale pricinuite prin infractiune.

(2) Judecata in fata instantei civile se suspenda pana la rezolvarea definitiva a cauzei penale.

(3) De asemenea, poate sa porneasca actiune in fata instantei civile persoana vatamata care s-a constituit parte civila sau pentru care s-a pornit din oficiu actiunea civila in procesul penal, dar acesta a fost suspendat. In caz de reluare a procesului penal, actiunea introdus a la instanta civila se suspenda.
Persoana vatamata care a pornit actiunea in fata instantei civile poate sa paraseasca aceasta instanta si sa se adreseze organului de urmarire penala sau instantei de judecata, daca punerea in miscare a actiunii penale a avut loc ulterior sau procesul penal a fost reluat dup a suspendare. Parasirea instantei civile nu poate avea loc dac a aceasta a pronuntat o hotarare chiar nedefinitiva.

1)nu o sa va suspende nimeni doar in baza unei plangeri penale, ci doar daca parchetul, prin Rezolutie motivata a inceput urmarirea penala in cauza

2) ganditi foarte corect. daca sa anuleaza contractul de munca, nu mai aveti temei sa fiti reincadrat, iar cu un advrsar bun, pierdeti procesul pe mana dvs.

personal nu as adopta strategia cu suspendarea pe penal....va dezavantajeaza
adica voi primi salariile de la data concedierii pana la momentul punerii in aplicare a sentintei?atat?
david - adrian1 a scris:

adica voi primi salariile de la data concedierii pana la momentul punerii in aplicare a sentintei?atat?


Art.57 (5) C.mun. dispune ca , persoana care a prestat munca în temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.

Dvs ati fost concediat , iar pe perioada cuprinsa intre data incetarii c.i.m. si data pronuntarii hotararii nu ati prestat nicio activitate ... cred ca pentru aceasta perioada nu aveti cum sa beneficiati de salarii daca c.i.m. va fi declarat nul ...
da dar tot codul muncii spune ca in momentul in care decizia de concediere va fi anultata, partile vor fi repuse in situatia anterioara emiterii deciziei, si plata salariilor restante. deci daca logica me aeste buna atunci, neexistand nici un contract de munca , nu poate exista nici decizie de concediere, si daca aceasta decizie va fi anulata atunci conform codului muncii ( nu stiu exact articolul, dumneavoastra il stiti cu siguranta), eu ar trebui sa fiu repus in functie......
In care functie sa fiti repus, daca c.i.m. este declarat nul? ... daca se constata nulitatea c.i.m. ca atare, se ajunge în situatia în care partile - angajatorul si angajatul - nu ar fi încheiat c.i.m. .... prin urmare, nu mai aveti in ce functie sa fiti repus ca urmare a nulitatii deciziei de concediere ..

Potrivit principiului restitutio in integrum , intr-adevar trebuia sa fiti repus in functia detinuta anterior concedierii, dar din momnet ce c.i.m. a fost declarat nul inseamna ca acesta nu exista si , prin urmare, dvs nu aveti calitatea de angajat....

Alte discuții în legătură

Decizie concediere disciplinara toushou toushou Buna ziua, supun o problema atentiei dumneavoastra. Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o ... (vezi toată discuția)
"penalul tine in loc civilul"? JohnJohn JohnJohn Situatie: un justitiabil contesta in instanta decizia de concediere. In paralel, impotriva sa a fost formulata o plangere penala, iar dosarul se afla pe rolul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)