avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot violent,vreau sa divortez!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot violent,vreau sa divortez!!!

Buna ziua.Ieri,duminica,06.11.2011 am fost batuta de sotul meu si data afara din casa,mentionez ca situatii de genul acesta au mai existat si m-am intors.Dar de data asta sunt hotarata sa divortez.Actele mele personale din casa nu am apucat sa le iau si nu vrea sa-mi deschida usa.Cum pot proceda pentru a-mi recupera actele si a intenta proces de divort?Pot face reclamatie la politie pentru a ma insoti cineva la domiciliu?As mai avea o intrebare...Acum aprox 5 ani am vandut apartamentul proprietatea lui si am cumparat o alta casa acum fiind bun comun.In caz de divort pot beneficia de ceva?Eu am pensie si un contract de munca,asadar am contribuit la cheltuielile casei in cea mai mare parte tot acest timp.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 14:51, 7 Noiembrie 2011
-da, puteti face o plangere la parchetul de pe langa judecatoria de care apartineti... (mai ales daca obtineti si acel certificat medico-legal) si sa cereti procurorului de caz, sa numeasca alti politisti decat cei "care sunt cunostinte d'alea sotului"...puteti mentiona ce s-a intamplat turele trecute...ma gandesc ca aveti si vecini care sa va vina martori...
-categoric, nu puteti sta cu un astfel de animal.
Pentru a discuta despre partaj, prima data ar fi bine sa solutionati problema divortului. In cazul dvs este ar fi bine sa formulati actiunea de divort intemeindu-va pe culpa lui exclusiva bazandu-va pe comportamentul lui violent fata de dvs. Cereti concursul organelor de politie pentru a intra in locuinta, si dupa ce veti avea actele de stare civila, puteti formula si depune actiunea de divort.
In privinta locuintei, la noua locuinta achizitionata sustineti ca ati contribuit si dvs la imbunatatirea acesteia. Daca aveti dovezi justificative in acest sens, veti avea si dvs o cota-parte de proprietate din imobil. Mai mult decat atat, daca se va dovedi culpa exclusiva a sotului in desfacerea casatoriei, conform dispozitiilor noului cod civil, el va putea fi obligat la despagubiri catre dvs si va fi afectat in ceea ce priveste drepturile sale asupra bunurilor comune.
Multumesc foarte mult de raspunsuri,asa am sa fac!Lucrez la o femeie care este si avocata si ma poate ajuta.Sper sa pot rezolva toate problemele
Trebuie sa aflati ce agenti au fost in ziua cand dvs i-ati chemat in ajutor si faceti plangere la parchet impotriva lor . Faceti o cerere catre circa de politie unde a-ti depus plangerea cerand sa va comunice ce actiuni au intreprins impotriva sotului .
In ceea ce priveste casatoria dvs. in timpul procesului de divort trebuie sa vedeti daca el era divortat sau nu.

Inca nu se pronuntase divortul atunci cand noi ne-am casatorit.Eu vazusem acasa ca primea citatii,dar ma mintea.

Alte discuții în legătură

Divort partaj auracata auracata sint casatorita de 7 ani si am un copil major dar din prima mea casatorie.sotul meu nu mai munceste din luna august si a plecat de acasa casa tinind-o eu ... (vezi toată discuția)
Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit otilik otilik dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri (vezi toată discuția)