avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot violent,vreau sa divortez!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot violent,vreau sa divortez!!!

Buna ziua.Ieri,duminica,06.11.2011 am fost batuta de sotul meu si data afara din casa,mentionez ca situatii de genul acesta au mai existat si m-am intors.Dar de data asta sunt hotarata sa divortez.Actele mele personale din casa nu am apucat sa le iau si nu vrea sa-mi deschida usa.Cum pot proceda pentru a-mi recupera actele si a intenta proces de divort?Pot face reclamatie la politie pentru a ma insoti cineva la domiciliu?As mai avea o intrebare...Acum aprox 5 ani am vandut apartamentul proprietatea lui si am cumparat o alta casa acum fiind bun comun.In caz de divort pot beneficia de ceva?Eu am pensie si un contract de munca,asadar am contribuit la cheltuielile casei in cea mai mare parte tot acest timp.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 14:51, 7 Noiembrie 2011
Atentie S-ar putea sa nu fiti casatoriti !!! Nu va puteati casatori daca el nu era divortat legal.
Adica din momentul in care hotararea de divort era definitiva si irevocabila.
Daca pot demonstra ca el era casatorit atunci cand ne-am casatorit noi ar fi mai bine,nu m-ar mai lega nimic de el.Ce trebuie sa fac pentru a afla si cum pot demonstra?
pastrati ori ce chitanta si factura ce ati platit la acel apartament chiar si de la utulitati o sa avantajeze la partaj.
bunul este si ramane al sotului , dvs aveti un drept de creanta pt sumele investite in imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort partaj auracata auracata sint casatorita de 7 ani si am un copil major dar din prima mea casatorie.sotul meu nu mai munceste din luna august si a plecat de acasa casa tinind-o eu ... (vezi toată discuția)
Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit otilik otilik dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri (vezi toată discuția)