avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare / intocmire factura buna executie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare / intocmire factura buna executie

O soc. comerciala incheie un contract de vanzare in valoare de 120.000 euro pentru o instalatie care va fi livrata beneficiarului in termen de 60 zile de la data semnarii contractului. Societatea nu detine respectiva instalatie si o cumpara din spania la valoarea de 60.000 eur. fara TVA. Pentru a putea fi livrata in parametrii specificati in contract instalatia trebuie imbunatatita cu anumite subansamble pe care le cumpara din romania la valoarea de 12.400 euro cu tva . Lucrarile de asamblare - montaj a componentelor si cele de punere in functiune sunt facute de o alta firma contra sumei de 4000 euro fara tva.
Mentionez ca societatea este platitoare de TVA si este inscrisa in Reg. operatorilor intracomunitari.
Conform prevederilor contractuale facturarea instalatiei catre beneficiar urmeaza sa se faca in 4 etape ;
- prima factura- avans in valoare de 5% din val. contractului ;
- a doua factura avans 10 % din valoarea contractului ;
-a 3-a factura 75 % din valoarea contractului - la data livrarii instalatiei ;
- a 4-a factura 10 % din val. contractului -factura de buna executie ;
1 ) Cum se inregistreaza in contabilitate situatia mai sus mentionata tinand cont de faptul ca trebuie facturata o singura componenta ( statie sortare ) care sa contina si celelalte subansamble cumparate in romania ????
2.) Cum se intocmeste factura finala tinand cont de faptul ca s-au intocmit ulterior facturi de avans si apoi urmeaza sa fie intocmita factura de buna executie ( Se poate trece buna executie direct pe factura finala ?).
3 ) In contract nu este specificat cursul valutar la care trebuie intocmita factura. Este corect sa se tina cont de cursul valutar de la data semnarii contractului ?
Cel mai recent răspuns: MINPOP , utilizator 18:42, 9 Noiembrie 2011
Am inteles .
Va multumesc frumos pentru sfaturi .
Doamne ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)
Factura de avans luciapap luciapap Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Legalitate emitere facturi in avans contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea situatie S-a incheiat un contract cu o firma pentru o prestare de servicii proiectare.Valoarea ... (vezi toată discuția)