avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat?

Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele.
As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare.
Pot executa silit bunurile aflate in proprietate fara o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:22, 8 Noiembrie 2011
Cu asta m-am lamurit si va multumesc. Mai citeam aici in postari similare despre prescriere in termen de 3 ani, e adevarat? Sau ce presupune aceasta prescriere ca tot de aici din raspunsurile dvs. a reiesit faptul ca banca te urmareste si peste 20 ani? In ce fel se prescrie datoria in 3 ani?
daca un creditor sta in pasivitate timp de 3 ani, dreptul sau la actiune se prescrie, nu va mai poate obliga sa va achitati datoria.
pt un imprumut in rate, termenul curge pt fiecare rata. totusi, daca nu platiti 3-4 rate, de regula, creditul se declara de creditor scadent anticipat si astfel va poate executa silit pt toata suma.
pt sume maricele, e putin probabil pe criza asta sa uite de dvs vreo 3 ani
Sa inteleg ca daca in termen de 3 ani cu toata straduinta nu reuseste sa recupereze nimic, totul se prescrie?
Eu curat si banca cu gaura de riguare? :)
Daca intreprinde ceva in acest termen de 3 ani, o poprire pe salaraiu sau mai stiu eu ce, in aceasta situatie va avea termen nelimitat pentru recuperarea datoriei?
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
s.stefan, utilizator
nu daca nu recupereaza, ci daca nu face nimic sa recupereze ( nu negociaza cu dvs variante de plata, nu inainteaza dosarul catre executor, nu va someaza etc).. daca uita de dvs vreo 3 ani si isi aduc aminte dupa.
Iar daca face acesti pasi in acest termen de 3 ani e indreptatita pe termen nelimitat sa ma urmareasca si sa recupereze creanta in orice moment chiar si peste 30 ani???
Somatii scrise am primit si instiintare ca au anulat contractul si trebuie sa rambursez integral totalul sumei.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
s.stefan, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita "credit de nevoi personale,fara garantii" IxulescuPaul IxulescuPaul Am primit o somatie de plata,de la biroul unui executor judecatoresc,in temeiul unui titlu executoriu constand in contract de credit,prin care am fost obligat ... (vezi toată discuția)