avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cer ajutor urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cer ajutor urgent

am probleme cu ex concubin si am un baietel cu el trecut pe numele lui si suntem in italia ca drept urmare copilul este nascut aici este deci italian eu sunt maritata si stau cu sotul si cu baiatul si am mereu probleme cu ex nu contribuie cu nimic pt cresterea copilului si ma ameninta si mai multe am contactat deja un avocat dar nu mia zis mare lucru as vrea sa ma ajutati si pe mn cu niste raspunsuri cei care stiti ff bine cum stau treburile in romania si daca este asemanator cu cea din italiaeu vreau sai fac certificat de nastere la baiat roman dar el nu este de acord si nu stiu ce as putea face sau cui sa ma adresez va rog din suflet datimi si mie niste raspunsuri
Cel mai recent răspuns: daryo , utilizator 14:31, 10 Noiembrie 2011
va rog sa nu va suparati pe mn pt ca insist cu atatea intrebari dar vreau sa vad daca am inteles eu bine cand o sa merg aici in instanta pt a cere pensie alimentara si incredintarea baiatului trebuie sa mentionez ca trebuie sa fie valida si pt in romania sau cum?
pot cere eu custodia unica sau cum este?
Dupa ce aveti hotararea instantei din Italia trebuie sa veniti in Romania si aici sa deschideti un alt proces pentru a recunoaste hotararea si aici.
va multumesc din suflet pt toate raspunsurile primite
domnule av alex vreau sa va mai intreb si eu ceva eu am stat cu copilasul dupa cea sa nascut pana la 2 luni si jumatate impreuna cu tatal acestuia adica ex apoi sau intamplat o serie de probleme iscate de el a baut fff mult a facut accident cu masina si mai grav a fost ca a venit acasa la sora mea unde eram in vizita si mt a luat la cearta si injuraturi ca numai eu sunt de vina pt ce a facut el copilul fiind ff mic si cam 2 noaptea cand sa intamplat apoi tipa la mn sa iau copilul sa merg acas cu el noi locuind in alt sat eu mam opus pt ca masina era intro stare ff grava si miera frica sa merg cu el si cu copilasul a facut scandal a chemat si tatal lui dupa care a trezit patronul de casa si pana la urma ma facut sa merg cu el acasa si cu copilasul nu pot sa va zic frica care am traso pt ca mergea doar cu 20km la ora si se auzea un zgomot fff tare dupa ziua aceea eu am decis sa ma depart de el el zicandumi ca nu plec din casa cu copilas decat singura binenteles ca mia fost frica la inceput apoi a chemat parintii lui si au inceput si ei un scandal monstruos au inceput sa tipe si sa ma fac in toate felurile apoi eu am fost la carabinieri si numai asa am putut pleca de la el cu copilasul acum eu vreau sa stiu pot sa folosesc asta in instanta pt al decadea din drepturi parintesti ?sau macar sa schimb numele baiatului?

Alte discuții în legătură

O mama disperata,cer ajutor daryo daryo am un copilas de 6 luni cu concubinul luindui si numele insa eu mam despartit cand avea doar 3 luni ,eu sunt maritata si acum nu pot sa mai scap de concubin ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea minorului in italia madalina883 madalina883 buna ziua eu ma numesc madalina si am 24 de ani stau impreuna cu un baiat albanez de 4 ani. anul acesta in martie am nascut un baiatel,care acuma are 3 ... (vezi toată discuția)
Copil recunoscut de tata dar nu este de gasit nistorsofia nistorsofia Sunt romanca dar locuiesc in strainatate . Am m facut un copil cu un cetatean roman care a recunoscut copilul la nastere si i-am facut certificat de nastere ... (vezi toată discuția)