Legea bibliotecilor stipuleaza ca biblioteca publica fara personalitate juridica este condusa de un bibliotecar responsabil- care este asimilat cu functia de sef birou - conf. careia ar trebui sa primeasca o indemnizatie de 25% la salariul de baza. Legea bibliotecilor normeaza postul de bibliotecar responsabil pentru 2500 locuitori, dar cei din conducere, la inceput spuneau ca trebuie sa am cel putin 5 salariati in subordine (la biblioteca sunt 3 salariati). Apoi, au aplicat legea si mi-au acordat sporurile prevazute si indemnizatia de conducere prin Hot. Consiliului Local cu data de 1 aprilie 2005. Aceasta hot. a primit avizul de legalitate din partea prefecturii. Ulterior, contabiblul sef a solicitat amanarea punerii in aplicare a acelei hotarari pana la data de 1 iulie, dupa rectificarea bugetului. ca atare, Consiliul Local a emis o noua hotarare prin care amana pe prima pana la data de 1 iulie anul respectiv. La aceasta ultima hotarare, Prefectura da avizul de legalite, pentru sporurile de fidelitate, neuropsihic si cel de conditii deosebite, dar solicita consiliului local sa-si revoce art. 3 (cel in care era prevazuta indemnizatia de conducere). secretarul primariei a solicitat revocarea articolului respectiv iar eu am ramas fara indemnizatie de conducere!. Cred ca juristul prefecturii a procedat complet gresit cand a solicitat revocarea art. deorece hotararea nu se mai referit la acordare, ci la schimbarea datei de punere in aplicare. Cand a analizat corect legaliatea hotararii juristul prefecturii? cred ca prima data, iar a doua oara cred ca nici nu a mai citit continutul ei. Mai mult, avizul de legalitate a venit foarte tarziu : octombrie 2005. Va intreb : mai pot face ceva in aceasta situatie? Atunci nu am actionat deoarece nu vroiam sa stric relatiile dintre mine si Consiliul Local. Am judecat gresit, caci trebuia sa actionez impotriva juristului prefecturii si nu impotriva Cons. local
da, stiu Legea contenciosului administrativ, dar ma intreb daca mai pot solicita din nou acordarea indemnizatiei de conducere. De asemenea as vrea sa stiu daca pot invoca faptul ca legea speciala se aplica cu prioritate fata de legea generala.
Puteti solicita din nou acordarea indemnizatiei de conducere.
Legea speciala se completeaza cu dispozitiile legii generale, prin urmare, puteti invoca dispozitiile legii speciale pentru acordarea indemnizatiei de conducere.
M-am saturat de toti si de toate! deja nu mai pot! Voi renunta si la indemnizatie si la promovare. Pentru 300-400 lei nu mai acre rost sa lupt. Mai importante
sunt linistea si sanatatea mea.
Multumesc pentru raspunsuri tuturor, indiferent cum au fost ele. Oricum, Forumul mi-a fost "duhovicul " in fata caruia mi-am deschis sufletul si care m-a ascultat!
Sanda