buna ziua.as dori si eu sa aflu cum decurge un control financiar in principiu si care este cadrul legal in baza caruia se desfasoara aceasta actiune.dar care sunt obligatiile si drepturile mele ca societate controlata.
va multumec si va doresc o zi buna.
3) Sanctiunile contraventionale complementare sunt:
a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contraventii;
b) suspendarea sau anularea, dupa caz, a avizului, acordului sau a autorizatiei de exercitare a unei activitati;
c) inchiderea unitatii;
d) blocarea contului bancar;
e) suspendarea activitatii agentului economic;
f) retragerea licentei sau a avizului pentru anumite operatiuni ori pentru activitati de comert exterior, temporar sau definitiv;
g) desfiintarea lucrarilor si aducerea terenului in starea initiala.
ATENTIE! Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei .
(2) In cazul contraventiilor continue termenul prevazut la alin. (1) curge de la data constatarii faptei . Contraventia este continua in situatia in care incalcarea obligatiei legale dureaza in timp .
nu face referire la ce s a facut inainte de 6 luni, data constatarii faptei !! fapta poate fi acum 10 luni .
Art 2 se refera la contraventie continua.
Faptul ca nu am respectat o prevedere legala la un moment dat nu cred ca este contraventie continua.
Daca inregistrarea/neinregistrarea sau inregistrarea gresita a unor cheltuieli sau venituri la o anumita data constituie contraventie poate puteti sa-mi precizati in care caz este contraventie simpla si in care caz contraventie continua.
Nu sunt avocat/jurist asa ca nu pot sa va aduc argumente juridice.
Din experienta va spun ca mi s-a spus la un moment dat de catre un angajat ANAF ca omiterea unei inregistrari contabile nu se mai amendeaza daca au trecut 6 luni de la data cand trebuia facut.
Se poate recalcula impozitul pe profit sau TVA-ul, dar asta nu se face printr-un control de la GF.
Poate nu am stiut bine ... in acest caz chiar ati fi de ajutor daca ati da niste exemple de contraventii continue in activitatea economica.
Multumesc.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.