avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general garda financiara urgent!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

garda financiara urgent!

buna ziua.as dori si eu sa aflu cum decurge un control financiar in principiu si care este cadrul legal in baza caruia se desfasoara aceasta actiune.dar care sunt obligatiile si drepturile mele ca societate controlata.
va multumec si va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: marian_C1 , utilizator 17:49, 12 Noiembrie 2011
@ c_barta "De amendat pot sa amendeze contraventional numai pt inregistrarile efectuate in ultimele 6 luni."O baza legala se poate?

Eu asa stiu ca orice contraventie se prescrie dupa 6 luni. O sa ma uit sa caut si baza legala.

...

Am si gasit: OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, art. 13 alin 1)
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Cs B, Contabil
multumesc.
3) Sanctiunile contraventionale complementare sunt:

a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contraventii;

b) suspendarea sau anularea, dupa caz, a avizului, acordului sau a autorizatiei de exercitare a unei activitati;

c) inchiderea unitatii;

d) blocarea contului bancar;

e) suspendarea activitatii agentului economic;

f) retragerea licentei sau a avizului pentru anumite operatiuni ori pentru activitati de comert exterior, temporar sau definitiv;

g) desfiintarea lucrarilor si aducerea terenului in starea initiala.

ATENTIE! Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei .

(2) In cazul contraventiilor continue termenul prevazut la alin. (1) curge de la data constatarii faptei . Contraventia este continua in situatia in care incalcarea obligatiei legale dureaza in timp .

nu face referire la ce s a facut inainte de 6 luni, data constatarii faptei !! fapta poate fi acum 10 luni .
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
ovidiu7676, utilizator
Art 2 se refera la contraventie continua.
Faptul ca nu am respectat o prevedere legala la un moment dat nu cred ca este contraventie continua.
Daca inregistrarea/neinregistrarea sau inregistrarea gresita a unor cheltuieli sau venituri la o anumita data constituie contraventie poate puteti sa-mi precizati in care caz este contraventie simpla si in care caz contraventie continua.

Nu sunt avocat/jurist asa ca nu pot sa va aduc argumente juridice.
Din experienta va spun ca mi s-a spus la un moment dat de catre un angajat ANAF ca omiterea unei inregistrari contabile nu se mai amendeaza daca au trecut 6 luni de la data cand trebuia facut.
Se poate recalcula impozitul pe profit sau TVA-ul, dar asta nu se face printr-un control de la GF.

Poate nu am stiut bine ... in acest caz chiar ati fi de ajutor daca ati da niste exemple de contraventii continue in activitatea economica.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Neinregistrare contract de munca la itm ContSters125414 ContSters125414 Buna ziua tuturor! Am o mica intrebare: ce trebuie sa fac pentru a inregistra un contract de munca la ITM cu 11 luni in spate (incepand cu aprilie 2009) ... (vezi toată discuția)
Amenda administratia financiara crina_enache crina_enache mai este in vigoare in prezent art 13 din oug 2/2001? mai am o intrebare. daca nu am depus o declaratie in termenul prevazut de lege si timp de 6 luni nu am ... (vezi toată discuția)
Nedepunere d 394 si d 390 Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.nu a depus D 394 S 1 2007 si D 390 trim.1 2007.Soc.in cauza a primit prin 2009 o notificare de nedepunere D 390 si nu a depus nimic. In cat timp se ... (vezi toată discuția)