avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna seara!Am si eu o problema si nu gasesc nicaieri unde sa o rezolv.Vreau sa le fac parintilor meu un contract de comodat pentru a conduce masina trecuta pe numele meu.Eu sunt in Bucuresti la facultate si muncesc,iar ei sunt in Galati,unde m-am nascut.Eu nu pot ajunge in Galati deoarece abia m-am angajat si nu imi pot permite sa lipsesc o zi,avand in vedere ca bunica din partea mamei este destul de bolnava si ne asteptam sa moara oricand,si atunci voi lipsi de la serviciu.Parintii mei nu pot veni in Bucuresti,tata fiin ocupat cu serviciul,iar mama cu serviciul si bunica.Actele in original nu mi le pot trimite deoarece nu avem incredere in soferii de la maxi-taxi sau cei de la tren,mai ales ca sunt actele masinii.In schimb copii dupa actele masinii si dupa buletinele lor.Nu vreau decat sa le fac contractul de comodat sau o procura ceva prin care sa le permita sa conduca masina trecuta pe numele meu,nu sa o vanda sau altceva.Vreau sa fac asta deoarece politia de la noi ii tot opreste si le tot spun ca le vor lua talonul daca nu le fac contractul(asteapta si ei niste bani,ca sa nu le mai spuna nimic).Unde as putea sa fac asta,doar cu copii dupa actele masinii si documentele mele originale?Va multumescc,anticipat! Sper ca am postat asta unde trebuie!
Cel mai recent răspuns: jondoe1 , utilizator 06:00, 13 Noiembrie 2011
Nu sunt necesare actele originale ale masinii, nici legalizare notariala.
Completati Dvs. modelul de mai sus cu datele cerute de formular, in loc de S.C. scrieti numele tatalui/mamei cu CNP si serie, nr. C.I.,mai adaugati ceva daca aveti de adaugat sau stergeti ce este in plus si semnati.
Trimiteti prin posta contractul astfel redactat de Dvs, iar parintii semneaza alaturi.
Multumesc mult pentru raspunsuri.Nu stiu daca ar scrie undeva,insa politia le tot spune ca le trebuie acest contract de comodat,eu una nu ii vad rostul,avand in vedere ca sunt parintii mei si nu niste persoane oarecare,iar masina nu este declarata furata.Iar parintilor mei le place sa fie totul in legalitate si sa fie corecti.
nu le trebuie nici un contract de comodat,sa intrebe politistul care este baza legala in temeiul caruia le cere contract de comodat
sa roage politistul eventual sa le dea o amenda sa vedem ce scrie in procesul verbal:thumbup::dance4::dance3:
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
jondoe1, utilizator
sica90 a scris:

Multumesc mult pentru raspunsuri.Nu stiu daca ar scrie undeva,insa politia le tot spune ca le trebuie acest contract de comodat,eu una nu ii vad rostul,avand in vedere ca sunt parintii mei si nu niste persoane oarecare,iar masina nu este declarata furata.Iar parintilor mei le place sa fie totul in legalitate si sa fie corecti.

Felicitari parintilor dvs. Asa imi place si mie: sa fiu corect si... in legalitate. Pentru ca si eu mai dau unui prieten masina, am pus intrebarea, la care nu am primit nici un raspuns.

Eu nu am gasit o astfel de reglemetare. Daca ea nu exista inseamna ca aceia nu sunt politisti. Poate ca sunt militieni deghizati in politisti si vor sa santajeze.
Pentru a folosi autoturismul proprietatea altei persoane se cere contract de comodat. Comodatul este un imprumut de folosinta gratuit pe cand procura se refera la incheierea de acte juridice si numai aceesoriu acestora si indeplinirea unor fapte. Pentru ca masina sa fie condusa numai in tara contractul de comodat poate fi incheiat si sub semnatura privata, autentificarea lui ar fi necesara numai in cazul in care s-ar iesi cu masina din tara, autentificarea fiind garantia ca este un act autentic, emis de o autoritate.

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu un autovehicul care nu este pe numele meu AlexandruDan AlexandruDan Buna ziua. Tatal meu a decedat recent. Masina este pe numele lui. Pot iesi cu masina din tara? (vezi toată discuția)
Procurã lili39 lili39 pot să merg în grecia cu mașina altuia cu procură trimisă prin mail? (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar fara persoana imputernicita (iesire auto din ro) kvremus kvremus Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din ... (vezi toată discuția)