avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna seara!Am si eu o problema si nu gasesc nicaieri unde sa o rezolv.Vreau sa le fac parintilor meu un contract de comodat pentru a conduce masina trecuta pe numele meu.Eu sunt in Bucuresti la facultate si muncesc,iar ei sunt in Galati,unde m-am nascut.Eu nu pot ajunge in Galati deoarece abia m-am angajat si nu imi pot permite sa lipsesc o zi,avand in vedere ca bunica din partea mamei este destul de bolnava si ne asteptam sa moara oricand,si atunci voi lipsi de la serviciu.Parintii mei nu pot veni in Bucuresti,tata fiin ocupat cu serviciul,iar mama cu serviciul si bunica.Actele in original nu mi le pot trimite deoarece nu avem incredere in soferii de la maxi-taxi sau cei de la tren,mai ales ca sunt actele masinii.In schimb copii dupa actele masinii si dupa buletinele lor.Nu vreau decat sa le fac contractul de comodat sau o procura ceva prin care sa le permita sa conduca masina trecuta pe numele meu,nu sa o vanda sau altceva.Vreau sa fac asta deoarece politia de la noi ii tot opreste si le tot spun ca le vor lua talonul daca nu le fac contractul(asteapta si ei niste bani,ca sa nu le mai spuna nimic).Unde as putea sa fac asta,doar cu copii dupa actele masinii si documentele mele originale?Va multumescc,anticipat! Sper ca am postat asta unde trebuie!
Cel mai recent răspuns: jondoe1 , utilizator 06:00, 13 Noiembrie 2011
ce lege precizeaza ca daca imprumut masina unei rude sau unui prieten trebuie contract de comodat?
Nu exista o lege anume...insa in caz de evenimente neplacute, accidente este o masura de prevedere....ce reiese din raspunderea contractuala intre comodant si comodatar. Prin procura nu se poate face acest lucru pentru ca mandatul este dat numai pentru incheierea de acte, faptele fiind accesorii.
mirela741 a scris:

Nu exista o lege anume...insa in caz de evenimente neplacute, accidente este o masura de prevedere....ce reiese din raspunderea contractuala intre comodant si comodatar. Prin procura nu se poate face acest lucru pentru ca mandatul este dat numai pentru incheierea de acte, faptele fiind accesorii.

Stimata d-ra
Daca nu este o prevedere legala privind incheierea unui contract de comodat in vederea imprumutului autoturismului, atunci cine pretinde un astfel de contract este un mare tembel si nu are ce cauta in politie. Dupa un astfel de tembelism popular ar trebuie ca eu, zilnic sa fac cate un contract cu sotia, sa ma duc la un notar sa-l autentific pentru ca autotursmul este pe numele meu si, dimineata il conduc eu, iar dupa amiaza, sotia.
Este foarte bine ca faceti acest lucru stimate domn! Va felicit! Insa intre soti actele de administrare presupun mandatul tacit al sotilor! A nu se confunda cu imprumutul de folosinta.... Nu stiu cat este de tembela aceasta cerinta....Insa reglementarea intre procura si contract de comodat o face chiar Codul civil care este LEGE!
omul intreba daca el trebuie sa faca un contract de comodat cu parintii lui pentru masina,in codul rutier nu scrie nimic despre asa ceva,iar daca un militian cere acest lucru este ilegal din partea lui,am mai precizat ca, conducatorul auto sa intrebe militianul ce articol ,paragraf ,ordonanta de lege incalca daca nu are contract de comodat
e cea mai mare tampenie pe care am auzito sa ai contract de comodat la masina cand o imprumuti cuiva apropiat

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu un autovehicul care nu este pe numele meu AlexandruDan AlexandruDan Buna ziua. Tatal meu a decedat recent. Masina este pe numele lui. Pot iesi cu masina din tara? (vezi toată discuția)
Procurã lili39 lili39 pot să merg în grecia cu mașina altuia cu procură trimisă prin mail? (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar fara persoana imputernicita (iesire auto din ro) kvremus kvremus Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din ... (vezi toată discuția)