avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat

va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, foloase materiale , sau vreo promisiune de casatorie sau alte lucruri, doar din dragoste am facut-o nici macar nu am fortat-o cu ceva ...Problema mai mare este ca s-ar putea sa fi aflat maicasa si acum cauta sa se razbune pe mine sa ajung la inchisoare nevinovat ...stiu ca nu e moral ce-am facut dar nu se pedepseste imoralitatea nu ? asa ca va intreb pe voi care stiti mai bine ...ce poate sa mi se intample ..;ca prietena mea nu v-a depune declaratie de viol daca o forteaza parintii ei deci in cazul asta ce pot sa patesc ...va multumesc anticipat
bikaeraser a scris:

Ea oricum nu o sa faca asa ceva ca ma iubeste si stie si ea cum sunt parintii ei si nu are sa minta la politie in caz ca se va ajunge aici ...asa spuneam si eu ca acuzarea de viol nu-si are rostul e absurd ca vorba dmv..toti care ne cunosc stiu ca eram impreuna si inca suntem si totul s-a intamplat cu consimtamantul ei fara nicio presiune, ma gandeam prin prisma ca totusi inca e minora atat dar odata ce mi-ati transmis toate scenariile posibile m-am linistit oricum va multumesc o zi buna

Adevarat, nu e viol.Este coruptie sexuala. Art. 202 C.P.
Nu iei multa parnaie, stai linistit. Maxim 5 ani. :wave:
bikaeraser a scris:

mai bine nu spunea-ti prostia asta imi pare rau .dar..unde scrie ca e gresit sa iubesti si sa fi iubit ....aia care au 40 si fata 16 ? eu sunt rau aici ...? adica dupa vorbele acestea lasa nu hai sa facem inchisoare toti care iubim minore nu ..si aia ce omoara stau in libertate ...ce corecta sunteti dmv ..bv`o

Pai si in cazul celui de de 40 cu fata de 16, e tot infractiune. Daca vrei sex, fa cu fete de varsta ta. Si nu vei mai avea probleme.
Domnule Quartila, de unde aceste afirmatii bazate pe nimic?
1. Inainte sa il sfatuiti pe domnul avocat sa puna mana pe Codul penal, aruncati si dvs un ochi si veti vedea ca actul sexual cu un minor este incriminat numai daca minorul are sub 15 ani, iar intre varsta de 15 si 18 numai daca faptuitorul profita de autoritatea sa pe care o are datorita faptului ca e medic, tutore, profesor etc, nu ca iubeste pe cineva cu cativa ani mai mare.

2. Coruptie sexuala? Stiti la ce se refera aceasta infractiune? Consta in acte cu caracter obscen savarsite in fata minorului, adica acea manifestare exprimata oral, gestic mimic ori prin efetuarea unor miscari care are aptitudinea de a realiza caracterul obscen cerut de lege, fara a se intretine raporturi sexuale. De asemenea se retine aceasta infractiune cand aceste acte sunt facute in cadrul familial sau daca sunt facute in scopul producerii de materiale pornografice. NU se poate retine sub nicio forma coruptia sexuala in situatia in care fata consimte la raport sexual cu prietenul ei in situatia in care are peste 15 ani, desi este minora.

Dupa cum vedeti una e sa cititi cateva articole din Codul penal si alta e sa stiti la e se refera si cum se interpreteaza. Asadar, daca nu aveti destule cunostinte in acest domeniu, nu mai speriati userul ca nu are nici 50 de ani si si-a gasit prietena de 16 si nici fetei nu i s-a pus pistolul la cap sa fie cu acest baiat, ca sa il criticati in acest fel.
stai linistit ..ca oricum nu se poate adeverii nimic si din cate se pare mama s-a mai mult a bagat frica in ea a incercat sa o faca sa se dea de gol asa ca n-a aflat nimeni nimic si oricum nu-mi mai pasa ...ca nici nu o sa afle ..poate sa afle dupa 18 ani atunci chiar numai ma intereseaza si chiar daca ar afla fata nu va spune nimic si maicasa n-are decat sa umble pe la politie ca nu are cu ce dovedii nimic hai pa ....si stai lin ca nu face nimeni "parnaie"
Quartila a scris:

Sunteti sigur pe ceea ce afirmati ?
Eu as spune ca nu strica sa mai puneti mana pe Codul Penal, macar asa,din cand in cand. Veti fi surprins de cate lucruri veti afla.
Actul sexual cu un minor se considera infractiune. Indiferent de contextul in care s-a infaptuit.


:offtopic:
Da' dumneavoastra sunteti sigur? Afara de faptul ca aberati cu multa gratie aveti un comportament paternalist-autoritar cu totul nejustificat. Chiar daca nu-i sectiunea mea de moderare va avertizez ca regulamentul acestui forum interzice asta:

2.12. Nu ne plac remarcile [paternale], adica acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în [conducatori], prin remarci referitoare la cine si cum ar trebui sa posteze. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii.


Olimpia Ilie a scris mai sus in mod corect ca actul sexual cu un minor este infractiune daca minorul are sub 15 ani sau, in cazul minorului peste 15 ani daca faptuitorul profita de autoritatea pe care o are asupra minorului.

Alte discuții în legătură

Este ilegala o relatie sexuala cu un baiat de 17 ani? anonim1234 anonim1234 Buna ziua, Spuneti-mi daca este ilegala o relatie sexuala cu un baiat in varsta de 16 ani daca acesta a fost de comun acord. cealalta persoana fiind majora. ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)