Buna tuturora am si eu o intrebare caci din ce stiu mai mult cu atita inteleg mai putin.In perioada 2001-2004 am avut un PFA la finele anului 2004 am inchis cu plata pentru tot ce era.Luna trecuta primesc o scrisoare ca multi alti caci sunt dator catre CAS 800lei si tot atita penalitati.Sunt de acord sa platesc ce e de plata fara penalitati dar cred ca nu se poate,dar ani astea se vor stie la pensie in cazul ca voi ajunge??Din ce am citit pe forum se pare ca in cazul meu ne e valabila prescriera faptei dupa 5 ani,in decembrie find 6 ani,nu ma incadrez nici la art9 din OG30/2011 prin care,in caz de plata pina la finele anului se sterg penalitatile.Intrebarea mea este daca ani aceia se vor sti la pensie si cum as putea sa nu platesc penalitatile???Datoria am platito caci miau facut oprire pe salar si pe luna ce vine voi cere ca salaru sa nu fie pus pe card IN SPERANTA UNUI RASPUNS FAVORABIL VA DORESC O ZI BUNA
Numai scrisoare de luna trecuta am primito ori cum merg la casa de pensi sa vad ce si cum si eventual sa vad cind au trimis DECIZIA DE INPUNERE daca sa trimis.O sa va tin la curent cu ce o sa rezolv la casa de pensi si daca se mai poate rezolva ceva macar penalitatile sa nu le platesc.Caci sa ridic bani tot de la fabrica fara sai bage pe card nu cred ca se poate la nesfarsit
Revin cu o intrebare de cind se emite DECIZIA DE INPUNERE trebuie sa treaca 5 ani pentru PRESCRIPTIE??Am fost la cas si am ramas uimit ce pregatit erau ami spune NU STIU si sa ma trimita din usa in usa ca pe un cersator.Momentan am rezolvat ca salariu sal ridic de la fabrica si la banca de unde ridic salariu am vorbit bani sunnt in cont dar nu am aces la ei si pentru ami recupera suma am un credit acolo si am facut cerere ca la data scadentei sami retina din acea suma si mau asigurat ca se poate.Pe viitor o sa consult si un avocat ca este hotie curata adica bani sunt penru sanatate si legea 95/2006 scrie clar ca de atunci este obligatorie plata pentru sanatate,mentionez ca in acea perioada am avut probleme cu sanatatea si a trebuit sa platesc tot
salut....am o intrebare...Am o datorie la CAS de 3600 ron....dobanda de 1800 ron si penalitati de 600 ron......Intrebarea mea este daca eu pot plati doar alea 3600 de ron , asta ca pe viitor sa nu mai creasca dobanda si penalitatile???? ms mult
pentru jkohn din ce am citit aci pe forum art.IX din OG 30/2011 ofera facilitatea anulari penalitatilor de intirziere precum si anularea unei cote de 50% din majorarilor de intirziere aferente acestori obligatii fiscale principale.Aceasta facilitate se acorda pentru penalitatile din perioada 1 ianuarie 2006-30 iunie 2010.Pentru asta se spiculeaza a se depune o cere la casa teritoriala de pensii