avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica vs custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica vs custodie comuna

Care ar putea fi motivele invocate pentru ca instanta sa admita custodia unica a mamei?Dupa noul cod civil, am inteles ca regula ar fi custodia comuna iar custodia unica ar putea fi admisa doar in anumite situatii.Care ar putea fi acestea?Multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliah , utilizator 13:22, 9 Februarie 2012
mary-anna a scris:

din punctul meu de vedere raspunsul este da


Si, din punctul meu de vedere este nu!
Custodia unica este o exceptie, ce trebuie sustinuta si probata temeinic. Pentru ca vorbim de educatia unui minor ce are nevoie de ambii parinti pentru a creste normal. Din pacate se distrage atentia de la cresterea si nevoile minorului, la problemele dintre parintii acestuia. Si astfel problema devine controversata, si duce la dispute inutile.
@emila
Si daca ar fi o casnicie, si sotii ar avea astfel de comportament, ce ar vedea minorul ? Nu tot acelasi lucru ?! Personalitatea si manifestarile oamenilor nu se schimba datorita unei hartii care ii uneste sau le desface casatoria. Sunt asa cum sunt!

Tocmai de aceea nu trebuie sa existe o custodie unica, pentru ca minorul sa nu perceapa divortul parintilor ca pe un abandon al unuia dintre ei, fata de el, ci ca pe o separare intre soti.
Cat despre respectul dintre soti, acesta se prezuma ca ar exista de la bun inceput.Altfel nu se mai casatoreau. Ca ulterior a disparut, asta tine de valorile morale ale fiecarei persoane, si nu poate fi influentat acest lucru de lege sau justitie.

Interventie moderator
Am sters citatul care continea intregul comentariu caruia i se da replica. Era suficienta indicarea utilizatorului sau a unui pasaj relevant din comentariul acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
klewos, utilizator
99% din taticii romani obligati la plata pensiei de intretinere pt minorul aflat in custodia mamei percep aceasta suma ca pe niste bani pe care ei si-i "rup" ca sa-i dea mamei. acest tip de tatic pune problema, izvorata din ego, "las-o sa se chinuie daca a vrut singura, sa arate ca e in stare sa creasca un copil fara mine!" si acestui tip de tatic sa i se dea puterea de a i se opune mamei la orice decizie legata de cresterea si educatia copilului doar pt ca poate?!
restul de 1% reprezinta o exceptie pe care eu personal nu am intalnit-o.
niste parinti separati care sa puna 100% interesele copilului deasupra oricarei relatii intre ei e un vis frumos!
nu sunt pentru custodia comuna! e un calvar legal intretinut care nu are cum sa serveasca copilului. in romania de azi; poate o fi bun in cea de maine dar cum nu se vede si nici nu s-a dovedit existenta luminitei de la capatul tunelului...
luam de pe la altii fel de fel de aspecte fara sa comparam mentalitatile, conditiile, mediul in care se aplica.
@luminutza
Buna ziua
Din mare respect pentru site intervin in discutie
Regulat in clipele de pauza frunzaresc Avocat.net si apreciez activitatea avocatilor/consultantilor juridici ce isi consuma din timpul liber pentru a sfatui neavizatiii .
Sunt mama a unui baiat de 5 ani pe care de un an de zile , in urma divorului , il educ si intretin singura , beneficiara a custodiei unice . Si sunt fericita .
Sunt in problema . In nici-un caz custodia comuna nu va functiona daca relatiile dintre parinti in timpul casatoriei nu au putut functiona. Divortul inseamna tocmai ca relatiile dintre fostii soti au fost iremediabil compromise. Daca ar fi putut fi intelegere , cine stie , poate ca divortul nici nu ar fi aparut .
Litera legii trebuie adaptata , prin intermediul celor care o aplica , la fiecare situatie in parte.
Pentru mine custodia comuna ar fi cosmar .

Interventie moderator
Am sters citatul care continea intregul comentariu caruia i se da replica. Era suficienta indicarea utilizatorului sau a unui pasaj relevant din comentariul acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
klewos, utilizator
florysoricioaica a scris:

Divortul inseamna tocmai ca relatiile dintre fostii soti au fost iremediabil compromise.


De acord.

Dar autoritatea parinteasca NU ar trebui sa fie afectata de divort. (cu exceptia acelor motive cu adevarat intemeiate)

Altminteri copilul intelege ca divortul a compromis iremediabil relatia dintre el si parinti.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o relatie de concubinaj diana.andreea diana.andreea Buna ziua!Viitorul meu sot a avut o relatie cu o domnisoara, din care a rezultat un copil.ei nu au fost casatoriti, dar copilul este trecut in certificat pe ... (vezi toată discuția)
Hotărâre irevocabila camelilazar camelilazar Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)