avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... robineti echilibrare termicã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

robineti echilibrare termicã

Bună seara!
Am mare nevoie de o lîmurire. Am intrat în posesia unui referat privind proiectul de debranşare al unui apartament de la reţeaua de termoficare, în care se atrage atenţia asociaţiei că este răspunzătoare pentru disfuncţionalităţile apărute ca urmare a debranşării unor apartamente, dacă nu se iau măsuri de montare de robineţi de echilibrare hidraulică la toate coloanele de încălzire afectate prin debranşări. In blocul nostru există 10 centrale de apartament şi instalaţia de încălzire şi cea pentru apa caldă menajeră nu funcţionează normal. Nu am ştiut că acest lucru se datorează centralelor termice.
Aş dori să ştiu dacă există cineva care are cunoştinţă de această problemă şi care ar fi procedura care trebuie urmată pentru realizarea acesteia.
Mulţumiri!
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 23:35, 9 Noiembrie 2012
Cititi
“Debranşarea apartamentelor din clădirile condominiale de la sistemele de încălzire centrală” - L. Dumitrescu, D. Constantinescu, Rev. Instalatorul, nr. 4/2004
Liviu Dumitrescu este Președinte al Asociației Inginerilor de Instalaţii din România.Dan Constantinescu este pr.dr. ing, cerc. şt., gradul I, la INCERC, Preşedinte Comitet Tehnic de Standardizare în domeniul instalaţiilor de încălzire.

Studiu asupra implicatiilor induse de deconectarea consumatorilor de agent termic”- conf.dr.ing Sorin Burchiu, Fac de Instalații București, Rev Tehnica instalatiilor nr. 5/2006. [ link extern ]

Echilibrarea elimina surplusul de agent termic aparut in instalatia ramasa in functiune, din cauza debransarilor. Reduce costurile la normal. Asigura eficienta energetica, adica maxim de confort cu minim de costuri.

Exista metode diferite de echilibrare, in functie daca instalatia este cu debit constant sau variabil (cazul montarii robinetilor termostatati odata cu repartitoarele) .
Exista 2 tipuri de echilibrare, a instalatiei interioare, la coloane , si aretelei de istributie, la bransament, care o face CET ul
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
darida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet vioviod vioviod Doresc sa ma debransez de la Radet si in urma parcurgerii primilor pasi ( am acordul de principiu al Asociatiei de Proprietari si al vecinilor cu perete ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)