avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii medii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii medii?

Va rog frumos dati-mi o solutie.
Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului specializarea "Tehnician in lucrari publice si constructii".
In firma noastra va lucra ca si agent de vanzari -cor:341904 -dar nu-l pot incadra fara studii medii.
Imi este neclar ce inseamna studii medii ?
Liceul cu sau fara diploma de bacalaureat???
Multumesc anticipat ptr.raspuns.
CAEN - Sectiunea P ; Diviziunea 85; Cod 851-856
Cred ca faceti o confuzie intre Clasificarea activitatilor din economia nationala si Clasificarea ocupatiilor din Romania.... CAEN-ul nu are nicio legatura cu incadrarea pe studii.

Dle. freeelis
va multumesc pentru comentariu, este foarte posibil sa fac confuzie, de aceea va rog sa faceti putina lumina in legatura cu acest lucru. Este posibil sa existe un mecanism de care eu nu am cunostinta care sa faca legatura intre COR si CAEN deoarece COR-ul la nivelul de instruire trebuie sa respecte clasificarea din CAEN care la randul lui este intocmit conform legii educatiei, cel putin la sectiune amintita de mine.
va multumesc

COR-ul la nivel de instruire nu trebuie sa tina cont de CAEN ..

CAEN-ul a fost adoptat inainte de intrarea in vigoare a Legii nr.1/2011 ... prin urmare, nu aveti cum sa invocati un trext de lege care nu are efect retraoctiv ...
Sectiunea amintita de dvs nu face nicio referire la studii , ci doar la activitatile din domeniul invatamantului ...
Dle. freeelis, cu tot respectul; incadrarea pe studii medii este atat de controversata deoarece nu exista nici un act sau document oficial care sa clarifice aceasta problema. COR-ul este singurul document care aminteste de termenul de "studii medii", pe tot cuprinsul legii educatiei nu o sa gasiti acest termen, ambiguitatea este cu atat mai mare si am sa il citez pe dl. zahariamarius din pagina anterioara din Legea invatamantului nr.85/1995:
(3) Absolventii ciclului superior al liceului care sustin si promoveaza examenul national de bacalaureat dobandesc si diploma de bacalaureat, care le da dreptul de acces in invatamantul superior, in conditiile legii."
Sunt scoli postliceale care solicita diploma de bacalaureat pentru a fi urmate, intrebarea este, asistenta respectiva ce fel de studii are, in opinia mea nu are studii medii, nivelul de instruire al asistenei este superior acestei incadrari. Legea educatiei din 2011 clasifica toate tipurile de instruire. Iar COR-ul nu este chiar atat de orientativ pe cat pare.

Alte discuții în legătură

Echivalare studii militare cu studii civile dori57 dori57 Am terminat in august 1983 Scoala de ofiteri activi tancuri si auto(arma auto)cu durata de 3 ani.In anul 2001 (iunie)mi-am incetat activitatea. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)
Intrebare vali2010eu vali2010eu as vrea sa stiu daca pentru meseria de dispecer iti trebuie diploma de bacalaureat sau merge doar cu certificatul de absolvire a liceului (vezi toată discuția)