avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj judiciar

buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ca ale sotului sau deloc ,in cazul sotiilor casnice ,,,fara copii ,dar cu bunuri de impartit .
Care este procedura
multumesc o seara frumoasa
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:21, 17 Noiembrie 2011
Fara nimic nu poate sa ramana, intrucat munca femeii in gospodarie si cresterea copiilor este luata in seama ca fiind munca in beneficiul familiei.Ar fi total inechitabil ca sotia sa nu se aleaga cu nimic, in plus, discutam despre bunurile comune si nu despre bunuri proprii .Astfel, cata vreme legea prezuma contributia egala a sotilor, va fi luat in considerare si aportul sotiei casnice.
da,da,da!numai ca sunteti la mana judecatorului...el poate decide cum vrea...am intalnit hotarari atat de diferite,incat stau si ma intreb daca e vorba de aceeasi lege.daca aceasta lege se aplica la fel ptr toata lumea! se pare ca nu!hai sa va spun din hotararea mea cum munca mea in gospodarie si ptr cresterea copilului a fost compensata cu munca lui in gospodarie ptr perioadele cat statea acasa si nu naviga.desi am muncit cu carte de munca 12 ani din cei 13 de casatorie..iar el nu a putut dovedi decat veniturile din ultimii 4 ani ai casatoriei...el a avut cota majoritara de 75%,ptr ca veniturile lui au fost mai mari decat ale mele chiar adca eu am dovedit cu cartea de munca ca in permanenta am lucrat.iar alte hotarari ..in care ea nu a lucrat nici macar o zi...dar prima interesul sup al minorului...ramanea cu casa si cu 50% din tot.despre ce lege vorbim?despre cum un judecator isi bate joc de cei care paltesc o gramada de bani prin instante...ptr ca sunt prea prosti sa se poata intelege intre ei fara a mai ajunge in instanta!
da ! este adevarat nu ne putem intelege intre noi ,nu putem sa fim rationali si sa ne impartim bunurile ,sa recunoastem ca si cel de langa noi merita ceva ,in schimb ne judecam iar legea e neclara si ramanem la prezumtia judecatorului , ar fi mai simplu daca legea spune clar cota parte in functie de venituri etc
multumesc
buna ziua.
exact acest lucru prevede legea: bunurile dobandite in timpul casatoriei de catre oricare din soti, se prezuma a fi bunuri comune, pana la proba contrarie ! ceea ce inseamna ca in cazul in care unul dintre soti dovedeste ca a avut o contributie financiara mai mare la dobandirea unui bun comun, instanta ii va acorda o cota parte superioara celuilalt sot.
in cazul utilizatorului desirellia 75 : chiar daca dvs. ati muncit cu carte de munca 12 ani de zile, iar sotul doar 4 ani , probabil ca dansul a castigat mai mult decat ati castigat dvs. in cei 12 ani ! asa se explica de ce instanta i-a acordat fostului sot 75% din comunitatea matrimoniala.
da,este perfect adevarat!eu nu mi-am putut lasa copila la bunici ca sa navig si sa pot aduce mai multi bani decat am adus, si am preferat sa lucrez pe un salariu de economist in romania,considerand ca este mai important copilul meu decat niste bani!(vedeti dramele traite de copiii romani ai caror parinti sunt plecati in strainatate si cresc doar cu bunicii).problema nu cred ca ar trebui sa se puna atat de transant si ar trebui sa se tina cont de mai multe aspecte.mai mult decat atat...acele bunuri au fost facute impreuna in acesti ani nu s-au facut doar in ultimii 4 ani ai casatoriei cand el a avut venituri.

Alte discuții în legătură

Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj când unul dintre soți nu a avut venituri pe durata căsătoriei: care sunt procentele de împărțire a bunurilor în acest caz? ComN ComN Buna ziua. Fratele meu a divortat recent de sotia cu care a fost casatorit 6 ani si cu care are un copil de 10 ani si bunuri imobile. Mentionez ca in timpul ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj Adycristina Adycristina Cum se impart bunurile daca un barbat s-a casatorit cu o tipa care dupa ce i-a stricat casnicia desi avea un copil l-a facut sa-i treaca apartamentul pe nume ... (vezi toată discuția)