De cateva zile ma ameninta o doamna despre faptul ca eu si sotul acesteia avem, in viziunea ei, o relatie extraconjugala.
Precizez ca noi doi suntem colegi de facultate, insa avem o relatie strict colegiala.
Ea imi terfeleste imaginea, fara nicio proba pertinenta, imi ingradeste dreptul de a studia, amenintandu-ma ca va plati pe toti profesorii, pentru a nu promova examenele si pe cineva care sa ma omoare.
Precizez ca acesta femeie nu se bazeaza pe nicio dovada, dar pot afirma cu tarie ca este deplasata, aducandu-mi acuze atat de grave si are un comportament trivial. Intentionez sa fac o plangere la Politie. Care vor fi pasii urmatori?
Va multumesc!
vorbiti cu ea in continuare, E DOAR GELOASA, nu i intoarceti spatele daca nu sunteti vinovata , nu o sfidati. Poate sotul ei o santajeaza emotional cu privire la persoana DVS. nu se ia ea asa de dvs. are ea motive.
Adica? Daca au o problema in familie, au dreptul sa spuna orice despre oricine? Haideti! Orice problema ar avea, este a sotilor, nu a intregii comunitati! Adica ajungem la amenintari pentru orice ne dicteaza paranoia noastra?
Incercati sa aveti un dialog civilizat cu ea, cereti-i sa isi prezinte suspiciunile si veniti cu contraargumente. Poate totusi este, asa cum s-a spus anterior, o forma de gelozie, un santaj emotional din partea sotului. Cateodata cautam prea departe lucrurile care sunt aproape de noi ....
Daca si aceasta cale esuaza abia atunci puteti sa va ganditi la formularea unei plangeri formulate impotriva celei care va ameninta. Obligatoriu va trebui sa o si sustineti cu probe.
In cazul in care faceti plangere penala pentru amenintare (singura infractiune incidenta in speta) - art. 193 C.pen - la Parchetul de pe langa Judecatoria din localitatea in care s-a savarsit infractiunea, trebuie sa produceti si dovezi. In caz contrar, din persoana vatamata va veti transforma in inculpat pentru denuntare calomnioasa (art. 259 C.pen)