Scriu in numele unui prieten care are niste probleme la servici desi face parte din categoria anagajatiilor care " fac prea multe, bun la toate dar prost platit" - parerea mea.:)
Este valabil avertismentul scris, trimis pe posta electronica (de fapt messenger) in forma scanata, dar fara numar de inregistrare si semnat de catre director, avand in vedere ca acesta nu este administratorul firmei?
Conform art. 52 alin. 1 (b) si art. 264 din codul muncii , de unde reiese ca angajatorul are dreptul de a aplica santiuni disciplinare , prin angajator se poate intelege si directorul firmei?
Daca este valabil si eu ma consider nevinovat , deoarece firma nu a asigurat conditiile si utilajele necesare pt a putea respecta normele de productie si calitate (la care face referire acest advertisment ), sunt obligat sa semnez acest advertisment scris?
Asa este "elis" dar legea este incalcata frecvent. Eu am fost de fata de mai multe ori cand inspectorii de munca veniti in control au dezvaluit numele reclamantilor. Le-am atras atentia si .. degeaba. De asemenea am fost pus sa fac decizii de incetare a CIM pentru "reclamagii" dar pentru alte motive.
:offtopic:
Intr-adevar Valeriu, practica in toate domeniile de activitate (nu numai in domeniul despre care vorbim) nu este unitara .... dar nici nu putem generaliza acest aspect....
In principiu, as fi de acord cu ceea ce sustine Carturarul .... dar pana la proba contrara exista prezumtia de nevinovatie.;)
Imi cer scuze daca am depasit cadrul juridic al discutiei dar incercam sa dau un sfat util pentru cel in cauza. In ce priveste OPC-ul vorbesc din experienta proprie si, daca se simt lezati, sa ma dea in judecata daca au curaj. Aveti acordul meu sa le dati toate datele necesare ca sa ma identifice.
Din nefericire in momentul venirii organelor de control (indiferent care ar fi acestea) nu prea se tine cont de prezumtia de nevinovatie. Se comporta de parca toti am fi vinovati si mult inferiori lor, iar tonalitatea incepe sa schimbe in momentul in care nu gasesc nimic in neregula. Unii sunt incatati ca toate actele sun t conform legii, altii cauta mai tare nod in papura.
Avertisment angajat
maria3000
Buna ziua,
Am o angajata care a lipsit 3 zile de la serviciu dar si-a trimis in loc sotul care nu este angajatul nostru. La prima zi lipsa, am fost anuntata ... (vezi toată discuția)