avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul judecatoresc forteaza nota
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul judecatoresc forteaza nota

Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in original(nu a fost numerotat dosarul in original),in dosar se aflau 2 cereri de staruinta si inca o copie a uneia dintre cererile de staruinta insa inregistrata in alta data (se vede clar ca este copie,este scrisa numai de mana si inclusiv semnatura e copie).In dosar sunt multe alte nereguli,mi-a actualizat cheltuielile de judecata,a introdus un onorariu de avocat fara sa aiba o chitanta ca sa dovedeasca,sunt multe alte lucruri.
Am contestat executarea invocand perimarea si celelalte nereguli si azi am primit copie dupa intampinarea reclamantului in care face referire la 4 cereri de staruinta,a scris in intampinare si filele la care se afla cererile in dosar si pe langa faptul ca nu corespund cu filele din dosarul pe care l-am primit exista si o cerere de staruinta in plus,care nu o am in dosar.
Singura explicatie logica pe care am gasit-o este ca executorul a ''lucrat'' dosarul ca sa il scape de perimare,mai ales ca am vazut cu ochii mei ca dosarul de executare nu ii era numerotat nici dupa ce am primit eu o copie,dovada fiind si dosarul pe care l-am primit numerotat cu pixul si am vazut si cate cereri se afla in dosarul original al dansului inclusiv cererea xerox .
Se poate asa ceva?Chiar asa sa modifice pe ''fata'' dosarul?Pe ce baza isi permite sa faca astfel de lucruri?
Spuneti-mi va rog unde ma pot adresa cu o plangere impotriva acestui executor fara scrupule?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters140930 , utilizator 20:33, 24 Februarie 2012
Perimarea executarii este doar in cazul nici unui act de executare, semnat de un executor. Alte acte, semnate, stampilate de catre altcineva, nu intra in sfera de executare. Cererea de staruinta, este acel act, prin care creditorul, ''sileste'' executorul sa-si indeplineasca atributiile, dovada cu care poate trage la raspundere executorul, nicidecum ca ar fi o cauza de intrerupere a prescriptiei. In concluzie: daca in instanta, executorul nu poate dovedi ca sub stampila lui si semnatura lui, nu exista nici un act de executare indeplinit(poprire, sechestru-vezi ca aici, simpla somatie, sau adresa bunuri, nu reprezinta ACT DE EXECUTARE), atunci a intervenit perimarea posibilitatii de executare silita (6 luni).
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
ADIEXE, utilizator
Va multumesc pentru raspunsurile d-voastra.Va rog sa ma mai lamuriti cu cateva lucruri.Ce inseamna ''simpla'' somatie?Somatia care nu este urmata de alte acte de executare,somatia care nu a fost inscrisa in cartea funciara sau somatia care nu cuprinde mentiunea ;;prezenta somatie se va inscrie in cartea funciara in temeiul art 497 C.Proc.Civ?
In dosarul meu de executare exista un interval de 18 luni in care la dosar exista doar 2 (+1 copie) cereri de staruinta si 4 somatii neurmate de alte acte de executare silita , care nu cuprind mentiunea ca s-a luat masura inscrierii in cartea funciara,care nu au fost inscrise in cartea funciara ,care nici macar nu au fost comunicate la adresa corecta,au fost emise la o adresa din alta localitate (desi executorul stia foarte bine la ce adresa trebuia sa imi comunice actele) si procesele verbale ale acestor somatii nu cuprind pct.2,3,si chiar 8 ale art.100,cod.proc.civ.Ce parere aveti?
Din pacate mi-a fost respinsa contestatia la executare ca neintemeiata.Astept hotararea sa vedem care sunt motivele pentru care s-a respins.
Credeti ca as avea sanse la recurs?
Va multumesc.
Va intereseaza sa stiti cauzele care intrerup prescriptia posibilitatii cererii de executae silita, datorii, etc. Actele prin care IN FATA INSTANTEI DE JUDECATA, creditorul urmareste sa-si recupereze debitul(cerere incuviintare, investire cu formula executorie, somatie de plata- si sa se faca diferenta intre somatia de plata prin care se cere ordonanta judecatorului si somatia de plata trimisa de catre functionar-debitor, care are valoare procedurala pentru a fi posibil urmatorul pas, cea de obtinere a unei hotarari in instanta, pentru plata creantei.
Vedeti ca inscrierea unei somatii in cartea funciara, reprezinta act de executare, garantia la debit reprezentand-o imobilul. In mod normal, somatia de genul acesta, ori se obtine semnatura de primire cand se face pv de constatare a proprietarului, vecinului si se lipeste ori pe usa apartamentului, ori la afisier, iar in caz de teren, la primaria respectiva.
Buna seara.Nu reusesc sa inteleg dosarul de executare.Am primit de la executor copia dosarului de executare in care se afla 3 cereri de staruinta(din 01.09.2009 , 01.02.2010 si 02.08.2010).In legea 188/2000,art 58 scrie ca duplicatul are aceeasi forta probanta cu originalul,dar la contestatia la executare creditoarea depune intampinare in care face referire la 4 cereri de staruinta(din 01.09.2010 , 01.02.2010 , 02.08.2010 si 03.01.2011),deci ceva nu este in regula,pentru ca in dosarul pe care l-am primit nu exista a 4-a cerere de staruinta ,dosarul de executare a fost modificat .S-a respins contestatia si am primit azi hotararea.In hotarare instanta retine ca intimata a facut 3 cereri de staruinta (din 01.09.2009 , 01.02.2010 si 02.08.2010) urmate de somatii emise in datele respective iar ulterior executorul a emis somatie la data de 03.01.2011 si somatie la data de 09.02.2011.Intre data de 02.08.2010 si 03.01.2011 nu trebuia sa mai existe cerere de staruinta?
Solutia instantei: prin cererile de staruinta in executare silita urmate de somatii au fost efectuate acte de urmarire la interval de 6 luni dosarul nefiind lasat in nelucrare pentru a interveni perimarea.
Nu mai inteleg nimic.Nu s-au luat in considerare nici celelalte nereguli din dosarul de executare sesizate .Va rog sa ma ajutati cu o parere,urmeaza recursul,se mai poate schimba ceva?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
tatiana28, utilizator
Doamna, situatia este complicata. Aveti nevoie de un avocat competent. Parerea mea este ca nu se poate emite decat o somatie, la inceputul executarii silite. Ulterior trebuie efectuate alte acte de executare.
Executorul este obligat sa staruie in executare prin efectuarea de acte de executare in conformitate cu dispozitiile Codului de procedura Civila. Sa stea in birou si sa trimita cate o somatie din 6 in 6 luni nu inseamna in niciun caz ca a fost diligent. deasemenea,cererile de staruita ale creditorului trebuie sa fie facute nu a modul general, ci sa se stabileasca in mod clar ce bunuri sa fie urmarite ce acte de executare sa fie efectuate.
Un avocat competent, v-ar putea juta. Succes in gasirea lui!

Alte discuții în legătură

Numerotarea dosarului de executare tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca executorul este obligat sa numeroteze dosarul de executare si cand trebuie numerotat dosarul.Nu trebuie numerotata fiecare ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita imobiliara clav clav pe 5.12.2010 constat ca din 17.12.2008,nu s-a mai facut nici un act de executare,iar la 23.05.2009 un avocat (fara imputernicire avocatiala din partea ... (vezi toată discuția)
Copie dosar de executare tatiana28 tatiana28 Buna ziua,am cerut copia dosarului executional ,am primit dosarul care nu este numerotat deloc.In adresa trimisa de executor la instanta se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)