Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in original(nu a fost numerotat dosarul in original),in dosar se aflau 2 cereri de staruinta si inca o copie a uneia dintre cererile de staruinta insa inregistrata in alta data (se vede clar ca este copie,este scrisa numai de mana si inclusiv semnatura e copie).In dosar sunt multe alte nereguli,mi-a actualizat cheltuielile de judecata,a introdus un onorariu de avocat fara sa aiba o chitanta ca sa dovedeasca,sunt multe alte lucruri.
Am contestat executarea invocand perimarea si celelalte nereguli si azi am primit copie dupa intampinarea reclamantului in care face referire la 4 cereri de staruinta,a scris in intampinare si filele la care se afla cererile in dosar si pe langa faptul ca nu corespund cu filele din dosarul pe care l-am primit exista si o cerere de staruinta in plus,care nu o am in dosar.
Singura explicatie logica pe care am gasit-o este ca executorul a ''lucrat'' dosarul ca sa il scape de perimare,mai ales ca am vazut cu ochii mei ca dosarul de executare nu ii era numerotat nici dupa ce am primit eu o copie,dovada fiind si dosarul pe care l-am primit numerotat cu pixul si am vazut si cate cereri se afla in dosarul original al dansului inclusiv cererea xerox .
Se poate asa ceva?Chiar asa sa modifice pe ''fata'' dosarul?Pe ce baza isi permite sa faca astfel de lucruri?
Spuneti-mi va rog unde ma pot adresa cu o plangere impotriva acestui executor fara scrupule?
Va multumesc.
Parerea mea este ca, trebuie sa apelati doar la un avocat specializat in drept executional. Castigarea contestatiei la executare silita prin invocarea perimarii si a altor nereguli nu este un lucru usor.
Trebuie sa stii sa probezi perimarea !
Multumesc pentru raspuns.Ce parere aveti despre solutia instantei : ''....faptul ca executorul judecatoresc nu s-a deplasat la fata locului pentru identificarea imobilului in cond art 496 cod proc civila nu afecteaza valabilitatea actelor de executare intocmite ulterior ,atat timp cat identificarea s-a facut prin raportul de evaluare si nu a existat vreo vatamare a contestatorului,neexistand dubii cu privire la imobilul scos la licitatie, ...... ,conform art 500 cod proc civila dreptul de stabilire a pretului revine executorului judecatoresc,el putand cere parerea unui expert ,astfel ca va fi inlaturata apararea ca nu i s-a dat posibilitatea contestatorului de a stabili pretul impreuna cu intimata"
Multumesc
Solutie criticabila sub mai multe aspecte.
Identificarea imobilului se realizeaza prin deplasarea executorului la imobil si nu altfel ( ex. proces-verbal de situatie).
Stabilierea "pretului" se realizeaza de executor avand in vedere acordul partilor si in caz de divergenta expertiza.