imi cer scuze nu m-ati inteles eu am fost la protectia sociala cu dosarul ptr acordarea indemnizatiei si mi s-a spus sa vin cu o decizie de incetate a declaratiei de asigurare data de mine si sa solicit intrarea in concediu medica doar dupa parcurgerea celor 42 zile de la data nasteri dar altcineva de la directia munci mi-a zis sa merg la reg comertului sa intrerup activitatea firmei ? ce legatura are firma cu faptul ca eu pot sa beneficiez de indemnizatie? eu intru in concediu de crestere copil de ce sa anulez activitatea firmei?
V-am inteles, de aceea v-am postat raspunsul anterior ...numai ca dvs nu intelegeti ceea ce scriu.
La casa de pensii se depune Solicitarea de retragere a declaratiei de asigurare , o faceti in dublu exemplar din care un exemplar va revine dvs.
Intr-adevar la Solicitare trebuie sa depuneti unul din actele pe care vi le-am scris eu mai sus.
Plata indemnizatiei, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
bine am inteles dar de la casa de pensii mi-au spus ca astapta sa vina incetarea declaratiei de la directia munci si protectie sociala? iar cei de acolo imi spun sa ma duc la reg comertului?cum este legal ca ma plimba de colo colo? care sunt pasi de facut?
Ce declaratie de la Directia de munca asteapta cei de la Pensii ?
Din cate stiu eu, in sistemul public de asigurari sociale sunt asigurate obligatoriu persoanele care se afla in una dintre situatiile urmatoare: asociat unic, asociati, comanditari sau actionari; administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management etc. Aceste persoane sunt obligate sa depuna declaratia de asigurare (anexa nr.4) la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul asiguratului, in termen de 30 de zile de la incadrarea in situatiile mentionate anterior.
Daca persoana asigurata nu se mai incadreaza in una din situatiile prevazute mai sus pentru asigurarea obligatorie trebuie sa depuna Solicitarea de retragere in termen de 30 de zile, la casa teritoriala de pensii in raza careia isi are domiciliul.
bine ma duc la casa de pensi dar; mai trebuie sa ma duc si la registrul comertului ? de ce ?trebuie sa pun ceva cerere acolo sau sa specific ca o sa beneficiez de maternitate? de ce la registrul comertului daca eu am puteri depline ca administrator si asociat unic? ce fac? eu nu vreau sa inchid firma.