avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 7-8 zile ingrijiri medicale...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

7-8 zile ingrijiri medicale...

am avut o altercatie cu un tip beat care s-a tinut dupa mine sa ma bata si pana la urma l-am batut...el si-a scos certificat medical cu 7-8 zile de ingrijiri medicale....as avea vreo sansa sa nu intru la penal?
Cel mai recent răspuns: ContSters230506 , utilizator 23:02, 22 Noiembrie 2011
ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Daca se ajunge in instanta ( plangerea se depune la politie sau parchet si dureaza pana cand procurorul va dispune trimiterea in judecata sau nu ) termenul solutionarii unui astfel de dosar nu poate fi anticipat pentru ca depinde de mai multi factori, insa hotararea instantei de fond poate fi atacata doar cu recurs.
Incadarea faptei dvs. nu este art.180 al. 1 c.pen. ( al. 1 are in vedere situatiile in care nu exista certificat medico-legal), ci art 180 al.2 c.pen.- ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile -unde pedeapsa este de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
am inteles...multumesc
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Imi poate face dosar penal sau nu? Alex.o Alex.o Buna ziua ,ma aflu momentan intr-o situatie cam ciudata si as dori un raspuns din partea dumneavoastra. Am avut o altercatie acum o saptamana cu un coleg de ... (vezi toată discuția)