avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Problema este in felul urmator< Doamna si Domnu Popescu hotarasc sa divorteze,insa Domnu Popescu dupa incheierea divortului doreste ca sa ia si familia Doamnei Popescu. Desigur Doamna Popescu nu vrea sa renunte la familie ,dupa divort ea vrea sa ramana cu familia sotului> . Si acum intrebarea Doamna Popescu dupa divort isi poate pastra numele de familie, Popescu ,care apartine sotului, chiar daca Domnu Popescu vrea sa-i ia si familia??? Va multumesc anticipat !
Cererea de pastrare a numelui avut in timpul casatoriei este o cerere accesorie cererii de divort astfel ca reclamanta va solicita pastrarea numelui avut anterior casatoriei, iar la motivarea in fapt a actiunii, va arata care sunt motivele temeinice pentru care se impune ca instanta sa dispuna pastrarea numelui avut in timpul casatoriei:
-fie in interesul superior al minorului,
-fie in interesul partii care solicita pastrarea numelui,
-fie ambele /dupa caz.
Sunt considerate motive intemeiate pentru pastrarea numelui avut in timpul casatoriei in interesul partii care solicita pastrarea numelui, acele motive legate strict de recunoasterea unor merite sau calitati deosebite sub acest nume.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă în prima întâmpinare la divorț scrie ca "soția" își ... Marius 06 Marius 06 Dacă în prima întâmpinare la divorț scrie ca \"soția\" își poate păstra numele după divorț și după îsi retrage decizia de a păstra numele. Cum ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)
Pot pastra numele dupa divort ank_harti ank_harti Buna ziua Sotul meu mi-a zis, ca azi intenteaza divortul.Pe mine ma intereseaza doar sa imi pastrez numele.Nu avem copii,casnicia a durat 4ani ... (vezi toată discuția)