avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM-operare in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM-operare in cartea de munca

In urma unui proces cu societatea angajatoare, castigat de salariat, instanta a decis asa cum a cerut salariatul, plata drepturilor salariale pana la 01.12.2010 si modificarile cuvenite in cartea de munca. Societatea a facut recurs, dupa 01.01.2011, pe care l-a pierdut.
Salariatul, in baza hotararii ramase irevocabile, cere ITM-ului, modificarea inscrisurilor in cartea de munca si eliberarea ei, cartea de munca fiind in pastrarea ITM-lui.
ITM incheie cartea de munca ca si cum ar fi primit o decizie de la societate, cu incheierea contractului cu acordul partilor.
Societatea refuza, in urma cererilor repetate plata drepturilor, iar salariatul, pentru a pune in executare silita societatea, cere ITM-lui extrase dupa statele de plata din care sa reiasa veniturile, nete, brute, impozite, etc. Raspuns socant primit de la ITM, ca ei nu dau asa ceva, ca pur si simplu refuza sa dea aceste extrase .Mai mult, nervoasa fiind doamna de la ITM, cred ca i-a scapat porumbelul: ca de fapt ei nu au nici un stat de plata, nici o modificare in revisal, nimic. Ca ei au inchis cartea de munca, dar nu au putut obliga societatea sa aduca state de plata. E posibil ca nici macar decizia aceea cu acordul partilor sa nu existe. In afara demersului administrativ, exista o cale penala pentru pentru persoana ce a operat in cartea de munca fara a avea toata documentatia necesara? Ce ar trebui facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 23 Noiembrie 2011
La telefon mi-au spus ca ei trebuie sa fie echidistanti si ca nu pot da aceste date. Sunt oare in situatia favorizarii infractorului, in conditiile in care societatea refuzand plata drepturilor comite o infractiune? Mai mult, ITM, nu percepe comision pentru perioada respectiva, statul nu beneficiaza de impozitele aferente. Consider ca sunt mai multe infractiuni. Ma pot refuza pe motivul asa zisei echidistante?
Multumesc mult! Astept raspunsul scris si functie de ce anume scriu in el cei de la ITM, voi vedea ce e de facut pe mai departe.
Actiunea in instanta nu trebuie facuta pe contencios administrativ si urmata etapa cu plangerea prealabila la inspectia muncii, forul superior? Sau pot chema in judecata ITM -ul fara plangere prealabila?
NU prin telefon se rezolva .. depuneti o sesizare in scris si apoi decideti, in functie de raspuns, daca actionati in instanta sau nu.

Comisionul ITM care se platea nu are nicio tangenta cu celellate contributii datorate bugetului de stat.
Cererea e facuta in scris, cu nr de inregistrare, tot ce trebuie.Telefon am dat pentru a intreba cat si in ce cont trebuie sa platesc pentru serviciul respectiv. Atunci s-a purtat discutia.

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm-ul ? me.elena me.elena Buna seara Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari ... (vezi toată discuția)
Ordinul nr. 2822/20.12.2011 modifica legea privind transmiterea revisal  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [i]In Monitorul Oficial nr. 920 a fost publicat Ordinul nr. 2.822 din 20 decembrie 2011 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului muncii, familiei si ... (vezi toată discuția)
Se mai plateste comision 0.75% la itm? vasi49 vasi49 carnetele de munca au fost scanate si arhivate,in acest moment se afla la sediul firmei.se mai plateste acel comision de 0.75%? (vezi toată discuția)