avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu a depus declaratiile la casa de pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu a depus declaratiile la casa de pensii

Buna ziua,

am o problema care ma framanta tare si nu stiu cum sa o rezolv.In mare, lucrurile stau in felul urmator:sunt angajat la o firma de 9 ani si am fost la casa de pensii sa scot o adeverinta privind stagiul de cotizare(pentru ca in ultimii ani nu am primit aceste adeverinte).Cand colo stupoare, eu nu mai sunt trecut din 2004, adica nu s-au mai depus declaratii nominale din 2004.#-oCum ma poate afecta la pensie acest lucru?Am informat conducerea despre acest lucru, dar de 2 luni nu s-a intamplat nimic.Contabila tot amana rezolvarea problemei.Ce e de facut?Care sunt caile legale pentru a rezolva problema?
Va rog sa ma ajutati cu solutii!:worthy:
Daca declaratiile nu aufost depuse banuiesc ca nu s-au platit nici contributiile si asta va va afecta la calcularea pensiei.
Am avut o discutie cu administratorul si m-a asigurat ca sunt platite contributiile, dar, intradevar, declaratiile nu sunt depuse.In speranta ca , contabilul este de buna credinta si ca isi va repara greseala aceasta situatie va avea o rezolvare favorabila pentru ambele parti(angajat - angajator).
Sper sa nu se ajunga la judecati.
Va multumesc tuturor pentru atentia si raspunsurile acordate.
ANCA_MADALINA a scris:

Am avut o discutie cu administratorul si m-a asigurat ca sunt platite contributiile, dar, intradevar, declaratiile nu sunt depuse.In speranta ca , contabilul este de buna credinta si ca isi va repara greseala aceasta situatie va avea o rezolvare favorabila pentru ambele parti(angajat - angajator).
Sper sa nu se ajunga la judecati.
Va multumesc tuturor pentru atentia si raspunsurile acordate.

Despre plata contributiilor va puteti interesa la Administratia Financiara de care apartine societate.
Nu cred ca au fost platite contributiile fara depunerea declaratiilor pentru ca suma datorata rezulta din acestea.
Depunerea declaratiilor dupa termenul specificat in lege se lasa cu o amenda uriasa, luand in considerare ca au trecut ani de cand nu le-au mai depus...............................
Singura explicatie pe care o vad a acetei situatii este faptul ca societatea nu a platit contributiile si astfel daca nu declara ca are datorii si nici nu plateste atunci societatea apare fara datorii . Este insa o idee prosteasca................ si pentru pima data intalnesc situatia in care angajatorul nu declara contributiile datorate dar are totusi o societate in activitate.
Calitatea pe care o am , de angajat, nu-mi permite sa aflu de la administratia financiara daca are sau nu datorii.Eu stiam ca la finante se depun alte declaratii din care reiese ce ai de plata, cumulat pentru toti angajatii, iar la casa de pensii, sanatate si somaj se depun declaratii nominale.
Eu acum ce trebuie sa fac#-o? lobby pe langa contabila sa intocmeasca declaratiile din urma .................:worthy:
Ceilalti angajati cu care am vorbit sunt foarte calmi............. ei nu vad nici o problema in nedepunerea declaratiilor.:stunned:

Alte discuții în legătură

Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale blod blod Daca intreprinderea la care am lucrat nu mi-a platit asigurarile sociale pe o perioada de trei ani, iar aceasta s-a desfiintat, ce pot face? Pot sa achit eu ... (vezi toată discuția)
Lipsa stagiu cotizare Doina Elena Doina Elena Un salariat care indeplineste conditiile pentru a iesi la pensie limita de varsta, are lipsa o perioada la stagiu de cotizare, in perioada 2003-2005. Acest ... (vezi toată discuția)