avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie din partea tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie din partea tatalui

Buna ziua. Am o dilema si sper sa ma ajute cineva sa gasesc un raspuns. Tatal meu urmeaza sa cumpere o garsoniera. O data cumparata fratele meu (unicul) si mama vor avea si ei dreptul la o parte din aceasta garsoniera? Tatal meu, dupa ce o va cumpara, intentioneaza sa mi-o doneze mie. Voi avea nevoie si de semnatura celorlati din familie? Vor putea ei la un moment dat sa conteste donatia in timpul vietii tatalui meu sau dupa moartea acestuia?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 13:01, 24 Noiembrie 2011

daca tatal va face ulterior donatie dupa stiti exista o serie de incoveniente. (search) daca nu va face donatie, plateste un impozit de 3% catre stat (chiar daca nu din valoarea de exepretiza ci din pretul declarat).
incheiati un antecontract cu vanzatorul direct pe numele dvs si incercati sa mentionati ca data limita pentru perfectarea actelor o data la care sunteti sigura ca veti fi terminat cu achizitionarea prin prima casa.
o alta varianta este intr-adevart sa cumpere tatal (si automat si mama) iar ulterior sa va doneze. daca din motive obiective tatal sau mama nu mai apuca sa va doneze inainte de a deceda situatia se complica exponential. incheiat cu parintii dvs, imediat dupa achizitionare un antecontract in care acestia se obliga sa va vanda garsoniera pana la data de (treceti un termen cat de lung) si conform caruia achitati integral pretul inca de la data incheierii antecontractului. sau cumparati alaturi de parinti in calitate de uzufructuara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ONU EMIL ONU EMIL Nu vreau sa aduc in discutie "matusa".O sora a mamei mele fara copii si al carei sot a murit cu mult timp in urma vrea sa-si vanda apartamentul si sa se mute ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
As dori si eu cateva sfaturi :) luminisiumbre luminisiumbre Buna ziua,iata problema mea: 1):Mama mea are 4 fete din prima casatorie(in concubinaj)printre care ma numar si eu...doua surori ale mele,sunt plecate in ... (vezi toată discuția)