avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoatere de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoatere de la intretinere

Buna seara, de 1 luna si 2 saptamani de zile am si eu un bebe mic si am chemat pe mama soacra sa stea cu noi pt. a ne ajuta la cresterea lui.intrebarea mea este daca sunt obligat sa platesc inca 1 pers la cotele colective ce sunt stabilite de noi in locatia unde stam.Specific ca sunt eu cu sotia si bebe deci 3 per. mama soacra plateste lunar intretinera la domiciliul dansei si nu vrea sa se scoate de acolo .din motive pers.Viluta unde locuim acum are 5 apartamente si momentan nu avem asociatie dar ne impartim la mica intelegere cheltuielile comune.Daca soacra mea aduce 1 adeverinta de la domiciliul dansei precum plateste lunar intrtinerea, mai trebuie aici sa platim ceva si pt ea chiar daca sta 5 luni?
Nu obiceiuri ci in primul rand respecatarea legislatiei, ca sa incep cu ultima dv remarca.
1. Da, este firesc sa anuntam de cate ori putem prestatorul, adica atunci cand avem informatia data la timp de catre proprietari. Se intampla ca uneori sa apara factura cu 2-3 persoane mai mult sau 2-3 persoane mai putin decat numarul de persoane afisat pe liste. Nu facem noi pretul unitar ci-l luam in calcul pe cel facturat. Asa incasam intr-o luna mai mult si-n alta mai putin, decat suma de pe factura, pe intreaga asociatie. Verificam si fara a incarca pe cineva aceste sume se compenseaza singure in timp.
2. Da, daca o pesoana lipseste 10 zile intr-o luna plateste pentru intreaga luna. Luna urmatoare se aplica aceeasi regula si nu am avut niciodata vreo suparare cu vreun proprietar pe aceasta tema. De ce? Pentru ca aplicam legislatia tuturor si nu stam sa interpretam si sa explicam vecinilor care se vad zilnic, de ce la apartamentu X sunt zero persoane cand in realite sunt 2 persoane ....
Un exemplu concret este si-al familiei mele care pleaca uneori 7 sau 10 zile cate 2, 4, 6 persoane odata dar niciodata nu s-a scazut vreo persoana de la intretinere. Daca socoteam ca am lipsit acum 2 ani, in iulie 10 zile 6 persoane, asta insemna 60 de zile. Aveam, dupa aceasta logica, posibilitatea sa scad o pesoana pentru doua luni sau 2 persoane pentru o luna. Dar nu era corect pentru ca toti 6 am locuit vreo 20 de zile, am consumat....
Sunt si cazuri de proprieatri care lucreaza in spitale 12 cu 24 sau 24 cu 48, altii care pleaca de 2 ori pe luna cate 4-5 zile, altii care vin seara pe la 23 si dimineata la 7 fug la treaba si nu-i prea vedem... Pai s-ar crea mult mai multe discutii daca nu ar apare un proprietar pe lista si vecinii l-ar fi vazut intrand si iesind de 3 ori in luna respectiva, s-au salutat...
Asa ca noi incercam sa aplicam legislatia care este clara: proprietarul care solicita in scris, poate fi scos de la cheltuieli pe numar de persoane daca declara ca lipseste peste 15 zile in luna respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate zile trebuie sa lipsesti de acasa pentru a fi scos de la intretinere? ionutzlazar_1976 ionutzlazar_1976 Cele 15 zile in care sunt plecat de acasa trebuie sa fie consecutive? Eu vin acasa, vineri seara in jurul orei 20 si plec duminica la ora 19. In consecinta ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli apartament nelocuit adrianpetrea adrianpetrea Buna ziua, Un proprietar al asociatiei noastre a mostenit apartamentul de la sora lui. El locuieste in alt judet dar vine in fiecare luna in bloc, foloseste ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc care abuzeaza! deea_elena deea_elena Buna ziua, Incerc sa fiu scurta si la obiect.Locuiesc cu mama mea intr-un apartament cu 2 camere.Eu de 6 luni am un job unde lucrez 24/24h..deci o zi si o ... (vezi toată discuția)