avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum putem obtine lapte praf de la stat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum putem obtine lapte praf de la stat?

avem un bebe de 3 saptamani,sotia nu are lapte sa hraneasca bebe de la san.avem doar un salariu de 800 lei in casa.nu ne permitem sa luam atata lapte praf pt o luna.cum putem obtine lapte praf de la stat?exista o lege pt protectia copilului?asistenta sociala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 3 Ianuarie 2019
bebe meu nu beneficeaza de lapte matern si nu se incadreaza la niciuna din situatile prevazute de art 1.se dezvolta foarte bine cu lapte praf pe care il cumpar cum reusesc si eu.el pe primul loc,noi......de fiecare data medicul pediatru sustine ca nu sint fonduri.guvernul nu aloca fonduri.norocul nostru e ca ne mai trimite lapte un prieten din italia de la ajutoare sociale.parca si ei sint in criza.sau?dupa parerea mea se incalca drepturile copilului si cele de protectie sociala si a familiei.oare le pasa?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
vomirco, utilizator
Sa va traiasca, sa fie sanatos si sa va bucurati de el... Am avut dreptate cu fondurile..... nu sunt fonduri pentru bebelusi, medicamente si pentru multe alte lucruri... in schimb pentru spagi intre ei se gasesc bani...fiti sigura ca nu le pasa de nimeni si de nimic... doar de ei si buzunarele lor le pasa......
PROGRAMUL NAŢIONAL DE SÃNÃTATE A FEMEII ªI COPILULUI
1. Subprogramul pentru ameliorarea stării de nutriţie a gravidei şi copilului
b]1.3. Profilaxia distrofiei la copiii cu vârstă cuprinsă între 0 - 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern prin administrare de lapte praf

Activităţi:

- distribuţia de lapte praf la copiii cu vârstă cuprinsă între 0 - 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern prin administrare de lapte praf, conform prevederilor legale în vigoare*

În anul 2011, laptele praf s-a distribuit până la epuizarea stocurilor existente la direcţiile de sănătate publică şi consiliile locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 321/2001 privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 - 12 luni, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 341 din 27 iunie 2001 şi Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei şi al ministrului administraţiei şi internelor nr. 267/1.253/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 321/2001 privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 - 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.


1.Programul este valabil si in acest an,dupa cate cunosc,dar probabil fiind inceput de an cu birocratia din RO,inca nu s-au aprovizionat(celebrele licitatii publice)

2.Dar,daca copilul nu se incadreaza ,fiind dezvoltat corespunzator ,chiar daca va exista acest stoc constituit,cel mai probabil nu veti primi.
Buna ziua ma numesc denisa si am o fetita de 6luni eu am fost la medicu de famile pentru lapte praf si am primit raspusu de la medic ca nu se mai da lapte gratuit de la ei eu ce pot sa fac si de unde iau si eu ajutor pt lapte praf am un venit de 12milioane si nu ma descurc va multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
Serban florina denisa, utilizator
Potrivit Legii 321/2001, distribuirea laptelui praf se realizează prin consiliile locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Eliberarea laptelui praf se face prin grija primarilor unităţilor administrativ-teritoriale în a căror rază se afla cabinetele medicale individuale ale medicilor de familie, care au în evidente copiii cu varste cuprinse între 0-12 luni care nu beneficiază de lapte matern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lapte praf gratuit pentru copiii in plasament liliana-simon liliana-simon Buna ziua. Am in plasament doi copilasi de 3 respectiv 5 luni, si de 2 luni ma lupt cu medicul de fam. pt. a obtine lapte praf gratuit. Conf.Legii 321/2oo1 ... (vezi toată discuția)
Lapte praf mihai2petru mihai2petru in ce conditi se mai ofera gratuit pentru nou nascuti lapte praf mama piept nu are pentru 2 copilasi #-o (vezi toată discuția)
Intolerata la lactoza Raresmaria1 Raresmaria1 Am o fetita de 2luni ce are intoleranta la lactoza imi poate da statul acest lapte praf fara lactoza? (vezi toată discuția)