avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita cu luare de la domiciliu, copilul se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita cu luare de la domiciliu, copilul se opune...

Buna seara

Va rog sa ma ajutati cu o informatie: ce se poate face in cazul in care copilul reactioneaza 'negativ' atunci cand tatal vine sa-l ia pe durata programului de vizita stabilit de instanta (plange, nu vrea sa plece de langa mama)? Poate mama refuza sa il incredinteze tatalui? Daca raspunsul este pozitiv va rog sa imi spuneti si baza legala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:45, 6 Octombrie 2008
ararin a scris:

Din fericire nu sunt nici mama nici tata in acest caz.
Copilul are 1 an si jumatate si pur si simplu nu vrea sa plece cu tatal, pe care il cunoaste foarte putin. Tatal refuza categoric sa petreaca timpul acordat de instanta impreuna cu mama copilului. Copilul plange si este speriat cand acesta il ia de langa mama, o reactie probabil normala la varsta lui. Mama nu are cum sa il influenteze, copilul e prea mic pentru asa ceva. Intrebarea este daca in conditiile acestea poate sa refuze sa il incredinteze tatalui si care ar fi baza legala. Multumesc.


Nu exista o baza legala dar executorul judecatoresc poate sa mentioneze in procesul-verbal aspectul relevat de dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara Va solicit explicatii referitor la aceasta infractiune prevazuta in vechiul cod penal dar in cel actual : Art. 379 (1) [i]Reţinerea de ... (vezi toată discuția)
program de vizita minor, probleme vivian977 vivian977 La procesul de fond instanta solicita sa asculte minorul. La iesire minorul merge in bratele tatalui (domiciliul este la mama), ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor claudiu40 claudiu40 In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)