Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati am urmatoarea situatie: parintii mei au divortat in 1987, dupa divort tatal meu a cumparat o casa necasatorindu-se niciodata, a locuit cu cineva in casa, cerandu-ne si noua accordul, cum noi locuim in strainatate am fost de accord, aceeia mutandu-se acolo de vreo 2 ani, tatal meu a decedat in februarie 2008, eu cu fratele meu am aflat de moartea lui dupa 2 luni, cand am sunat sa le cer explicatii, mi-au spus ca ei nu stiau nimic ca el ar avea copii si chiar si asa de unde am aflat atat de repede si sa ne luam gandul de la casa pt ca au un contract de vanzare cumparare, un contract care dateaza din 01.10.2007 si care nu a fost facut la notar sau avocat, este facut intre tatal meu si firma pe care ei o detin, ei sustin ca vanzarea a fost facuta din dorinta tatalui meu, pt ca el sa se intoarca la parintii lui la tara, lucru care nu s-a intamplat, el decadand in feb 2008 in aceea casa, achitarea casei a fost facuta cu dispozitie de plata, dar firma are cifra de afaceri 0 cu pierderi de peste 100 de milioane, iar acum dupa un an tot tatal meu figureaza proprietar peste tot, am vreo sansa de castig in tribunal tinand cont ca eu am certificat de calitate de mostenitor? va rog sa ma ajutati..............
In demersurile judiciare intreprinse de dvs , recomandarea mea este sa va angajati de urgenta un avocat.
Raspunsurile colegilor mei au fost edificatoare !
Va multumesc pt raspunsuriile, sigur imi voi angaja un avocat, dar pt ca eu nu locuiesc in Romania, cand am primit citatia, am revenit in tara si am fost singura la tribunal, am avut 2 infatisarii si amamndoua au fost amanate din cauza lor, pt ca nu pot face legal dovada ca noi suntem mostenitorii, asa cum le cere doamna judecator.......pe 13 oct am a treia infatisare si in functie de ea imi voi angaja un avocat, eu cred si sper ca pana in acest moment am facut bine si sper sa am noroc.
Este adevarat ca in contract este trecut conf. contr de cump-vanzare si cartii funciare
Va multumesc
Ati depus intampinare? Daca ei dovedesc pe 13 si nu cereti ce probe va sunt necesare, e cam rau...
Nu faceti asa, ca e foarte posibil sa va pierdeti drepturi procedurale si sa nu mai stiti apoi sa o scoateti la capat...
Si, chiar daca, prin absurd, va angajati avocat dupa 13 octombrie, ati vorbit macar cu unul inainte?
Daca tot urmeaza sa angajati unul, ati prospectat piata, preturi, eventual o consultatie juridica, ceva?
Ca sa fiti pregatita...