avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PEDEPSE CU SUSPENDARE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PEDEPSE CU SUSPENDARE

BUNA ZIUA...VA ROG SA MA LAMURITI CU O PROBLEMA...ANUL ACESTA 2011 AM PRIMIT O PEDEAPSA LA 3 ANI CU SUSPENDARE SI 2 ANI INCERCARE...!!!
Cel mai recent răspuns: danutz30 , utilizator 12:18, 2 Decembrie 2011
Pai vi s-a raspuns deja la aceasta intrebare. Doua pedepse cu suspendare se pot comptopi si ramane cu suspendare daca nu depasesc 2 ani. Deci dvs. deja aveti o condamnare de 3 ani cu suspendare, astel sansele ca dupa contopire sa fie tot cu suspendare sunt nule, asa cum a spus si colega mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
:offtopic: Interventie moderator
@ danutz30

Nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).

Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Art. 86_1

Condiţiile de aplicare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere

Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:

a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 4 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, afară de cazurile când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;

c) se apreciază, ţinând seama de persoana condamnatului, de comportamentul său după comiterea faptei, că pronunţarea condamnării constituie un avertisment pentru acesta şi, chiar fără executarea pedepsei, condamnatul nu va mai săvârşi infracţiuni.

Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere poate fi acordată şi în cazul concursului de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).

Dispoziţiile art. 81 alin. 5 şi 6 se aplică şi în cazul suspendării executării pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere.

la acest art de lege se poate aplica sau contopi 2pedepse cu suspendare..? la alineat C??? concursului de infractiuni...multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
danutz30, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 un inculpat poate scapa cu pedeapsa de inchisoare cu suspendare daca este la prima fapta,chiar daca a fost prins in flaglant (vezi toată discuția)
Recidiva - conducere in stare de ebrietate floriancristian floriancristian Buna seara. Am un prieten care acum aproximativ 3 ani de zile a condus in stare de ebrietate... dupa judecata a primit pedeapsa de inchisoare 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)