avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: o persoana incadrata intr-un grad de handicap care beneficiaza de pensie de handicap este obligata sa adauge la pensia alimentara pentru copil si procent din aceasta pensie de handicap?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2008
marushk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 22:21, 7 Octombrie 2008
Multumesc pentru orientare, elis. Sper sa imi fie de folos. Cineva imi spunea ca doar daca fac dovada veniturilor suplimentare ale paratului, pot cere si includerea lor in calcularea pensiei alimentare. Ce se poate face insa cu FF 2 care este un venit sporadic de-a lungul anului, insa sumele sunt considerabile? Dar cu venitul incasat de la Asociatia de proprietari pentru care nu pot face dovada, pentru ca nicio institutie nu ar elibera adeverinta de salariu solicitata de o terta persoana, adica de mine.
Toate bune.
Puteti cere de la asociatie cand aveti un dosar pe rol, cu un certificat de grefa de la instanta si o copie a incheierii de sedinta...
Sau face instanta adresa, depinde cat noroc aveti...

Pentzru marusk: da, pensia dv. e un venit (ca doar nu sunt bani care ies din buget, ci intra, vin in bugetul dv.) care are un caracter constant. Prin urmare, datorati procent si din ea.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere in judecata - diminuare pensie de intretinere minor divafocus divafocus Buna ziua. M-ati putea ajuta cu un model de cere in judecata? Platesc pensie alimentara copilului in varsta de 8 ani iar acum mi sa nascut al 2-lea. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere popaalina popaalina buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu un model pentru majorarea pensiei de intretinere. am divortat de 2 ani si fostului meu sot i-a crescut ... (vezi toată discuția)