Ceea ce s-a preluat mai sus este o postarea a mea din 2011 dar este valabila si astazi.
Dar in situatii diferite sunt si solutii diferite. Si aici as vrea sa precizez sau sa punctez ca intr-o asociatie de proprietari, organele de conducere se aleg prin votul membrilor asociatiei care participa la adunarea generala.
Ori daca dintre cei care sunt proprietari, titulari conform actelor de proprietate, nu sunt persoane care sa accepte functia de presedinte, atunci si numai atunci nu avem incotro si trebuie sa alegem pe cineva iar daca acest cineva este coproprietar, este din familia proprietarului, locuieste in acel bloc... o sa-l alegem si mergem inainte.
Iar daca sunt unii proprietari care nu sunt de acord, eu le sugerez sa candideze la urmatoarea adunarre generala, sa se supuna votului vecinilor si sa preia conducerea asociatiei.
Cineva spune mai sus:
Se contesta verbal ce catre vechea conducere si de catre cei care o sustin ca eu nu am dreptul sa fiu ales presedinte pentru ca nu sunt titularul contractului de proprietar.
..... am demonstrat cu extrasul de cont al Asociatiei ca a fost devalizat de vechea conducere inclusiv prin evaziune fiscala, fals, uz de fals, flas in inscrisuri cu facturi false.
In adunarea generala trebuia discutat deschis, pe baza realitatii faptul ca voiau sa candideze mai multi pentru functia de presedinte. In aceasta situatie inainte de a se lua hotararea, trebuia sa se explice si sa se puna la vot doar candidatura proprietarilor. Alegerea unui membru al familiei proprietarului se poate face numai daca nu avem de ales si nu la concurenta cu un proprietar.
Cui ati demonstrat ca cei dinaintea dv au facut evaziune fiscala, fals, facturi false...? Daca le-ati demonstrat lor, celor care au facut-o, ati gresit. Trebuia sau trebuie sa o demonstrati sa o sesizati politiei si sa depuneti plangere penala. Daca ceea ce spuneti este adevarat, cei vizati nu numai ca se vor linisti dar vor si plati.